banner388

Onur Anıtı'na saldıran şahıs konuştu: Pişman değilim

Samsun'da Onur Anıtı'na saldıran şüpheliler mahkemece tutuklanırken, araca urgan ve çelik hayat bağlayan şüpheli, pişman olmadığını söyledi.

Onur Anıtı'na saldıran şahıs konuştu: Pişman değilim

Samsun'da Onur Anıtı'na saldıran şüpheliler mahkemece tutuklanırken, araca urgan ve çelik hayat bağlayan şüpheli, pişman olmadığını söyledi.

04 Şubat 2022 Cuma 15:08
Onur Anıtı'na saldıran şahıs konuştu: Pişman değilim

Samsun'da dün sabana karşı araçları ile Atatürk Anıtı'na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı. Samsun polisi önce aracın plakasını, ardından da şahısları tespit etti. Akraba oldukları öğrenilen C.R.F.(39) ve B.F.(25) polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerden olay gecesi B.F.'nin içkili olduğu ve aynı zamanda çok sayıda suç kaydının bulunduğu öğrenilirken, akrabası C.R.F.'nin ise sabıkasının bulunmadığı belirtildi. Polisin saldırıyla ilgili yaptığı araştırmada olayın herhangi bir siyasi boyutunun olmadığı belirlendi. Polisteki sorgularının ardından B.F. ve C.R.F. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Kendisinin herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve bu eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını belirten C.R.F., "Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli'ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli'nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.'nin Atatürk Anıtı'na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.'den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık" dedi.

"ATATÜRK'ÜN BÜSTÜNE KARŞI DEĞİLİM"

Kendisinin Atatürk'e saygı duyduğunu ileri süren B.F. ise "Atatürk'e ve onun büstüne karşı herhangi bir karşı görüşüm bulunmamaktadır. Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra C.R F. ile buluştuk, 'gönlümü rahatlatacağım' diyerek işyerinin öründeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıtta çıkmasına yardım ettim. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip araca bindi. Aracı çalıştırıp hareket etti ancak halat koptu. Olay yerinden ayrıldık" şeklinde konuştu.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren C.R.F. ve B.F. "Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veya kabrini kırma veya bozma" suçlarından tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turan 2022-02-04 18:52:22

Orası Samsunun en işlek yerlerinden biri ama geceleri fuhuş uyuşturucu bataklığı haline geliyor. Ama zahmet edip de orada bir tane bile polis bekçi görevlendirmediler. Polis bekçi olsaydı bu rezillikte olmazdı. Valilik emniyet işini yap işini..

Avatar
Fatih Yılmaz 2022-02-04 18:49:48

Bukadar basit olmamalı oraya buraya üye değilim ifadesi veriyor Atatürkü sevmediğini söylüyor nasıl bir zihniyete cahilliğe sahip birisi sen bugünlere Atatürk ün sayesinde geldin saygı duymak zorundasın. Cumhurbaşkanını sevmemek ona hakaret etme özgürlüğü vermiyor kim kimi sever sevmez ama saygı duymak zorunda kesinlikle cezasız kalmamalı

Misafir Avatar
Şevki Akal 2022-02-07 09:13:07 @Fatih Yılmaz

Çok yaşayın doğru ve yerinde bir tespit sevmeye bilirsin fakat bu ülkenin değerlerine saygı duymak zorunda herkes ben de RTE ı sevmiyorum fakat Bulunduğu makamdan mütevellid saygı duyuyorum.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cİhan 2022-02-05 09:09:09

Yargılandığı suç çok yetersiz. Ülkenin milli bütünlüğüne kast eden terör hareketi olarak değerlendirilmeli ayrıca

Avatar
Cemalettin Ozcan 2022-02-06 11:45:15

Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yoktan var ederek Kuran Büyük Atatürk ve Arkadaşlarına karşı yapılan bu saygısızlığı lanetliyorum.Bunlarin da Türk olduklarını düşünmüyorum.
Samsun Halkı çapulculara gerekli dersi vermiştir ve vermeye devam edecektir.

Misafir Avatar
anlam 2022-02-07 08:59:11 @Cemalettin Ozcan

yoktan var etmek Allah (CC) mahsustur, yanlış cümle kurmayalım. Türkiye ne şapkadan çıkmıştır ne yumurtadan, cihan devleti Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır. geçmişte 16 Türk devletinde olduğu gibi.

Beğenmedim! (8)
Avatar
Kadir 2022-02-05 18:02:31

Mumkun mertebe ailemle gecmemeye calisiyorum anit parktan ozellikle aksamlari her turlu pisligin oldugu bir yer.Adina yakismayan bir park acilen cozum bulunmasi lazim

Avatar
Atıf Yılmaz 2022-02-07 09:10:04

Madem Atatürk ü sevmiyorsun doğru yunanistan a git orada yaşa zira senin damarında TÜRK kanı yok merak etme dışarı çıktığında seni yunanistana yolcu etmeye tüm samsun gelecek

Avatar
Bozok 2022-02-05 11:27:25

Bu daha başlangıç seçime kadar sosyal medyada yalanlar böyle kiralık pravakatör ler çok görülecek elçiler boş durmuyor. 2022 ve 2923 Türkiyede şiddet yılı olma ihtimali yüksek. Sosyal medya tedbiri alınmaz ise memlekete yazık olacak iç barışa yazık olacak. Hazırda bekleyen kargaşa meraklıları hemen meydanlara inecek.

Avatar
Mustafa Ali 2022-02-05 22:54:20

Dogupark ve anit park ne yazik ki,.uyusturucu ve fuhusla aniliyor,. guneş battikdan sonra asla ugramam, guzduz ise hizlica gecerim,. Civisi cıkmiş dünyanin tüm marjinalleri orada