banner388

Öncü: İçme suyu fiyatlarını ucuzlatacağız

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, halka rağmen projelere öncelik vermeyeceklerini dile getirerek, “Samsun, Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Su fiyatlarını ucuzlatacağız. Göreve geldiğimizde de devraldığımız bütçeyi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 

Öncü: İçme suyu fiyatlarını ucuzlatacağız

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, halka rağmen projelere öncelik vermeyeceklerini dile getirerek, “Samsun, Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Su fiyatlarını ucuzlatacağız. Göreve geldiğimizde de devraldığımız bütçeyi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 

13 Ocak 2024 Cumartesi 18:28
Öncü: İçme suyu fiyatlarını ucuzlatacağız

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Adayı Cevat Öncü’ye CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, Çarşamba Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Değerli ve CHP İl Eski Başkanı Aylin Tat eşlik etti.  

Açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öncü, “Malum bugün ülkemiz için vatanımız için, bayrağımız için şehit olmuş evlatlarımız var. En son aldığımız habere göre 9 vatan evladımız şehit oldu. İçimiz yanıyor, son derece üzgünüz. Bu gündem içerisinde söz söylemek gerçekten zor” ifadelerini kullandı. 

Samsun’un sorunlarına ve sıkıntılarına çare olmak için aday olduğunu vurgulayan Cevat Öncü, “İçimiz çok buruk, seçimden, kampanyadan, vaatlerden söz etmek için uygun zaman değil ama genel hatlarıyla belirtmem gerekirse Samsun'un iyi yönetilmediğini, Samsun'un yanlış projelerle yönlendirilmeye çalışıldığını özellikle sosyal belediyeciliğin ihmal edildiğini görüyoruz. Samsun'un ihtiyaçlarının değil belediye başkanının düşünce ve ihtiyaçlarının öncelendiğini gördüğümüz için yola çıktık. Bu süreçte geçmişteki deneyimimiz, bilgi birikimimiz, ürettiğimiz fikirler, projeler anlamında Samsun'a hizmet etmeye, Samsun’un sorunlarını çözmeye talip olduk” diye konuştu. 

Bilim ve tekniğin genel anlamda şehircilik ve belediye yönetimi anlamında çözemeyeceği, eksiltemeyeceği, gideremeyeceği problemin olmadığını kaydeden Cevat Öncü, “Önemli olan niyet etmek. Önemli olan doğru donelerle, doğru projelerle hareket etmek. Biz Samsun'un en önemli probleminin işsizlik olduğunu ve bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar üstlenilmemiş sorumluluğu çok net, çok kararlı bir şekilde üstleneceğiz” dedi. 

“Halka rağmen yürütülmeye çalışılan projeleri asla öncelemeyeceğiz” diyen Cevat Öncü, “Masanın üstündekileri süpüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi, halka rağmen  bir davranış içerisinde olamaz. Samsun Türkiye'deki en pahalı içme sularından birini kullanıyor. Su faturaları, elektrik faturalarıyla yarışıyor. Biz net şekilde gelir gelmez suyun metreküp fiyatını ucuzlatacağız. Samsunlulara müjde olsun. Göreve başlamadan hizmete başladık. Mevcut belediye başkanı bizim söylemlerimizden sonra su fiyatlarının Türkiye ortalamasını araştırarak indirim yapmaktan bahsediyor. Biz göreve başlamadan suyu ucuzlatıyoruz” şeklinde konuştu. 

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bizi geçmişten tanıyan arkadaşlar var. Seçim döneminde aday olduktan sonra insanlar, yüz ifadelerinden, beden dillerine kadar değişebiliyor. Hemen Samsunspor aşığı olabiliyorlar. Hemen yani topluma dokunmaya başlayabiliyorlar. Ben derim ki, bizi bilenler biliyor, bilmeyenler araştırsın. Biz ne bugünün Samsunsporlusu ne de bugünün Samsun aşığıyız. Samsun Büyükşehir Belediyesi özellikle kamusal kaynak kullanma anlamında Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden birisi. Belediyenin ve kurumların borcu olabilir. Aslolan bütçe içerisindeki oranıdır. Bu işin kullanım amacı, bunun çevrilebilir olmasıdır. Ama bir taraftan borcu yükseltirken bütçeyi dengelemek için Türkiye'nin en pahalı sularından içme suyunu Samsunluya satıyorsanız burada bir yanlış var. Biz gerçekten şunu yapacağız arkadaşlar; orası ağlama duvarı değil. Geldiğimizde şu kadar borç aldık, bu kadar şu oldu, bu oldu, yapamıyoruz, edemiyoruz demeyeceğiz. Ama şunu yapacağız; Aldığımız bütçe nedir? Artısıyla, eksisiyle görünür yerlere asacağız. Biz bunu teslim aldık. Bu bu yoldan yürüyüp çözümlerimizi de yanında sıralayacağız.” 

Son Güncelleme: 13.01.2024 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tahsin 2024-01-13 19:09:03

Yok yok bu halk kendisini kaziklayana oy verir böyle vaatlerde bulunmayin

Avatar
Süleyman 2024-01-14 01:11:33

Su faturası elektrik faturasını geçti. Zehir zıkkım olsun suyu bu kadar pahalı veriyorsunuz. Şu Samsun'u yiye yiye duymadınız. Allah'ın gazabına bu dünyada başınıza gelsin.

Avatar
Vatandaş 2024-01-14 14:13:10

Başka ilden akrabalar ile görüşüyoruz yarı yarıya fark var su faturaların ve suyumuz dibimizde bulunan çarşamba ilçemizden geliyor. Bu ne ya bu su yolda nakliye mi ödüyor yazık günah ayıptır birilerinin mal varlıkları araştırılması son yıllarda akrabalarının üstüne mi alınmış yapılmış arsa,işyeri,vb. Araştırılmalı Türkiye nin en pahalı suyunu kullanmak bu insanlık değil bence yanıbaşımızdan gelen su bu ya...

Avatar
pahalı 2024-01-14 16:44:19

Konu şu; İçemediğmiz suya bir dünya para ödüyoruz, hak değil. fiyatı düşürülmeli, net.