banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ’de taşeron işçilerin tamamı kadroya alındı

OMÜ’de sınava giren taşeron bin 803 işçinin tamamı kadroya girmeye hak kazandı.

banner269

OMÜ’de taşeron işçilerin tamamı kadroya alındı

OMÜ’de sınava giren taşeron bin 803 işçinin tamamı kadroya girmeye hak kazandı.

22 Mart 2018 Perşembe 08:56
OMÜ’de taşeron işçilerin tamamı kadroya alındı

Samsun haber - Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Hükmünde Kararname’nin (KHK) yayınlanmasının ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bin 803 alt veren işçi sınava girdi.

Sonuçların açıklanmasının ardından sınava giren bütün işçilerin kadro almaya hak kazandığı öğrenildi. OMÜ Genel Sekreterliğinin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda sınav sonuçlarını Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı yaptı. Kadro aldığını öğrenen taşeron işçiler büyük sevinç yaşadı.

Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı programda yaptığı konuşmada, “Arkadaşlar beraber başladığımız bu yolun en önemli aşamalarından birisini yine hep birlikte tamamlamak üzere sizleri buraya davet ettik. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Yönetim Kurulu toplantısı nedeniyle programa katılamayan Rektör Bilgiç’in mesajını aktaran Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, “Ülkemizde çeşitli kurumlarda görev yapan yüz binlerce insanımızın hayalinin gerçeğe dönüştüğü anın adımıydı 24 Aralık 2017’de yayınlanan KHK. Bu güzel süreçte umutların müjdeye ve müjdenin nasıl gerçeğe dönüştüğünü hep birlikte tecrübe ettik. Üniversitemizde 2-11 Ocak 2018 tarihlerinde başvuru süreci başlayan taşeron çalışanlarımız ile ilgili bu aşama Allah’ın izniyle nihayet kazasız belasız ve başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Sizler zaten OMÜ ailesinin fedakârca çalışan birer mensuplarıydınız. Şimdi de arada herhangi bir şirket veya yönetici olmaksızın daha bir gönül rahatlığıyla ve geleceğe daha güvenli bakarak hep birlikte kol kola, omu omuza, el ele çalışacağız. Bu anlamda Üniversitemize sağladığınız katkıların ve ortaya koyduğunuz emeklerin aynı ritimle, aynı performansla, aynı şevk ve alın teriyle devam edeceğine canıgönülden inanıyorum. OMÜ hepimizin yuvası. Nasıl ki evimizi şenlendirmek, mutlu kılmak için gece gündüz çalışıyorsak Üniversitemiz için de herkesin kendi görev ve sorumluluk alanında elinden gelenin en iyisini yapması da öğrencilerimize, kurumlarımıza ve bizden hizmet alan vatandaşlarımıza katkımızı en üst seviyede sağlamamıza yarayacaktır. Bu vesileyle devlet büyüklerimizden, bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için alın terini akıtan, mesaisine mesai katan tüm çalışma arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Gönülleriniz her daim bugünkü gibi ferah olsun, emekleriniz her zaman karşılık bulsun inşallah.” Diye konuştu.
 

Doç. Dr. Kabadayı konuşmasında kadroya geçiş sürecinin kazası belasız tamamlanmasıyla ilgili hayır duasını etmesi için salonda bulunan OMÜ çalışanını sahneye davet ederken salonu dolduran işçiler yapılan hayır duasına eşlik etti. İşçilerin kadroya geçişi programı, Mehter Marşı’yla da kutlanırken Genel Sekreter Kabadayı Tuğra adlı minik misafiri omzuna alarak işçilerin heyecanını paylaştı.
 

Son Güncelleme: 22.03.2018 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 2018-03-22 10:28:11

peki binlerce kpss adayının hakkı ne olacak

Avatar
Muro 2018-03-22 22:57:33

Yapılan bu uygulamaya karşiyım senrlerdir kpps sınavı yapılıyor insanların haklaŕinı yiyorlar şimdide hiç okumayan çaba sarfetmeyen kişiler kadro alıyor hakmı bu çok yazık

Avatar
mehmet 2018-03-22 09:01:11

özel şirketler uyumaya devam. Asgari ücretli insanları sömürün.

Avatar
Kemal 2018-03-23 15:24:42

Bencede adeletli deyil