banner388

OMÜ Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

OMÜ Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

31 Mayıs 2018 Perşembe 15:42
OMÜ Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı

Samsun haber- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi 175 mezun olan öğrencisi için Yaşam Merkezi önünde mezuniyet töreni düzenledi. Fakülte birincisi Çağlar Kalkan yaptığı konuşmada  tarımın ilerlemesi için milletin efendisi olan çiftçilerle omuz omuza çalışacaklarını söyledi.

Ziraat Fakültesi'nin ilk mezununu 1980 yılında verdiğini ve şu ana kadar 6 bin ziraat mühendisi mezun ettiğini sözlerine ekleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, "Tarım, tarımsal eğitim ve ziraat mühendisliği hayatın olmazsa olmazı, ekonomik açıdan da önemli bir gelir kaynağıdır. Tarım arazileriyle, tarım kültürüyle büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye, tarım ürünleri ihracatında bu potansiyelini tam anlamıyla kullanamamakta. Dolayısıyla bu konuda yapılması gereken çok iş var. Mevcut potansiyelimizle kısa vadede, dünyanın en güçlü tarım ülkelerinde biri olabiliriz. Bunun için çok çalışmalıyız" dedi.

Mezuniyet törenine katılan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptığı konuşmada "Bu duygular, burada çok güzel bir tablo oluşturdu. Bu tablonun oluşmasında çok önemli roller üstlenmiş herkes burada. Akademisyenlerimiz gururlu, öğrencilerimiz sevinç ve heyecan içindeler. Ancak bu duyguların en yoğununu aileler yaşıyor ve en çok alkışı da onlar hak ediyor. Çünkü verdikleri karşılıksız sevgi, fedakarlık ve emeğin sonucunda bekledikleri tek şey çocuklarının sağlıklı bir şekilde yetişmesi. Sevgili öğrencilerimizin bunu asla unutmamaları gerekiyor. Her dönemin özellikleri, farklılıkları var. Öğrencilik zaman zaman zahmetli bir dönem olsa da ileride öğrenciliği, hayatınızın en hoş dönemi olarak hatırlayacağınızdan emin olun. Bundan sonraki dönemde ise artık siz yetişmiş ziraat mühendislerinden bir takım beklentiler var. Toplumun refahının, düzeninin, huzurunun gelişmesinde çok önemli katkılarınızın olacağını unutmayınız. Önünüze engeller çıksa da nice şehitler verilerek kazanılmış vatanımızın birliğinin ve bütünlüğünün korunmasında çok önemli vazifeleriniz olacak" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, fakülte birincisi Çağlar Kalkan'a hediye ve başarı belgesi verdi. Fakülte ikincisi Süleyman Faruk Kırkıncı'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte üçüncüsü Cihat Erdem Bülbül'e ise Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy hediye ve başarı belgelerini takdim etti. Mühendisleri Odası II. Başkanı Muharrem Sökmen dereceye giren öğrencilere rozet takarak hediye verdi.

Törene ayrıca; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası II. Başkanı Muharrem Sökmen, akademisyenler, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
temel karamambaoğlu 2018-05-31 16:15:34

acaba kaçı mezun oldukları bölüm ile ilgili bir işe girebilecekler daha doğrusu kaçı iş bulabilecek...

Avatar
Tahir 2018-05-31 20:43:01

Ülkede tarım bitmiş !!!....bunlar sadece kenevir ziraatı yapar