banner388

OMÜ'ye tramvay ne zaman çıkacak? Flaş açıklamalar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Kampüs İçi Raylı Sistem Hattı'nda yapılan test sürüşüne katıldı.

OMÜ'ye tramvay ne zaman çıkacak? Flaş açıklamalar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Kampüs İçi Raylı Sistem Hattı'nda yapılan test sürüşüne katıldı.

30 Nisan 2019 Salı 18:27
OMÜ'ye tramvay ne zaman çıkacak? Flaş açıklamalar

Hattın kısa zaman içerisinde kullanımda olacağını belirten Demir, " Yakın bir süreçte hizmete girecek hattımız,Samsunlulara hayırlı olsun"dedi.

Yapılan test sürüşünde raylı sistem güzargahı bir kez daha incelenmiş oldu. Kampüsler arası yapılan yolculuk sonrası hastane istasyonunda inerek yapım aşaması tamamlanan tüp geçit ve yürüyen asansörlerde incelendi.

Konuyla ilgili olarak SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "Üniversite hattının bir an önce devreye girip halkımızın hizmetine sunulmasıyla alakalı 31 Mayıs'ta yapılacak ihalemiz var. Biz ihalenin sonuçlanmasını beklemeden mevcut yapıyla bu işi nasıl çözeriz diye tüm ekip arkadaşlarımızla beraber çalıştık. İnşallah Samsun’a yeni bir araç almadan hattı hizmete kavuşturmayı düşünüyoruz. Başkanımızın talimatıyla ilerleyen zamanlarda duyurularımızı yapacağız. İnşallah hattı en kısa zamanda devreye alacağız. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Demir ise , "Mevcut kapasiteyi ve imkanları daha iyi değerlendirerek verimliliği ön planda tutuyoruz. Genel müdürümüz ve çalışma arkadaşlarımızın gayretleri neticesinde hattı üniversitenin hizmetine sunmuş olacağız. Doğrusu yolcu kapasitesine ilave noktasında çok ciddi anlamda tam sayıyı takribi olarak planlıyoruz. Taşıma kapasitesine ciddi anlamda ilave olacak ve raylı sistemin verimli kullanılmasına bu hat ciddi katkı sunacak. Sanıyorum Türkiye’de üniversiteler içerisinde raylı sistemin en çok katkı sağladığı kampüslerden birisi OMÜ Kampüsü olacak. Hastalarımız, öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimiz, hasta yakınlarımız bu hat sayesinde daha güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşacak. Ayrıca Atatürk Bulvarı’nın trafiği de ciddi anlamda rahatlayacak. Dolayısıyla bizden önce yatırımına başlanmış bu hattın tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de açıklamada bulunarak, "Bu imkanın Samsun için önemli olduğunu düşünüyorum. OMÜ ayrıcalıklı ulaşım bakımından özellikli bir konuma kavuşmuş oldu. Devletimize, sebep olanlara, işletecek yöneticilerimize teşekkür ediyoruz" ifadeleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son Güncelleme: 30.04.2019 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ölü 2019-05-01 21:11:29

Benimde kanser hastası babama tomografi verdi 3 ay sonraya peder Allah rahmet eylesin gitti insan bir hastaneye yatırır nerde omünün adı var kendi yok

Avatar
Orcun 2019-05-01 11:14:53

Ben 38 yasinda esimi bu universitede kaybetim hayatta birdaha bu hastaneye yani omu ye gitmiyecegime and ictim

Avatar
Can 2019-05-01 11:33:51

Yahu arkadaş tramvayın yukarı çıkması luzümsuz sen önce tramvay hattını havaalanına bi taşı ondan sonra keyfi iş yaparsın

Avatar
Omülü 2019-05-01 22:50:18

Geçen senenin mayıs ayında bitmesi gereken proje, üzerinden 1 sene geçmesine rağmen hala bitmedi. 99 milyon tl para ayrılan bu proje üzerine eklenen 1 senenin ardından 200 milyon tl ye çıkmıştır. Yazık günah.Çalmanında bi sınırı olur..

Avatar
silahsız kuvvet 2019-04-30 22:51:24

güzel proje bir an önce bitmesini istiyoruz

Avatar
Servisci 2019-05-01 13:46:26

Cok guzel bir hizmet. Seviscilerin hosuna gitmesede guzel calisma

Avatar
Mustafa Özden 2019-05-01 13:49:19

Taflan hattına yapım ne zaman başlayacak

Avatar
55 2019-05-01 20:02:18

Çok geç kalınan bir proje ,bir an önce hizmete girmeli ,ve raylı hat sahil boyu dereköye kadar gitmeli .