banner388

OMÜ'ye 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Anıtı

OMÜ'de bugün 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı açılışı yapıldı.

OMÜ'ye 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Anıtı

OMÜ'de bugün 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı açılışı yapıldı.

04 Ağustos 2016 Perşembe 17:19
OMÜ'ye 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Anıtı

15 Temmuz darbe girişimi şehitleri anısına Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı yapıldı ve açılışa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve birçok protokol üyesi ve öğrenci katıldı.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, açılışta "Türkiye'nin hangi zorluklarla elde edildiğinin hatırlanması için böyle bir parkın ve şehitler anıtının üniversite içinde olması bana göre çok anlamlıdır" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ise eski Büyük Otel’in yerine yapılan parka da 15 Temmuz Şehitler Parkı açıkladı. Başkan Yılmaz, "Eski Samsun Büyük Oteli’nin olduğu yerde 20 dönümlük araziyi düzenleyip park yapacağız ve adı da yaptığımız anket çalışması sonucu 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak. Parkın içine yapacağımız abideye 15 Temmuz şehitlerimizin adlarını pirinç harflerle yazacağız." diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu millet iradesiyle 15 Temmuz’da galip geldi, topa, tanka, uçağa, helikoptere adeta çelme taktı. Park hayırlı olsun" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.08.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.