banner388

OMÜ ve DOKAP arasında protokol imzalandı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ ve DOKAP arasında protokol imzalandı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:00
OMÜ ve DOKAP arasında protokol imzalandı

Samsun haber - Çarşamba Havalimanı VİP salonunda Prof. Dr. Sait Bilgiç ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Tarımcılık Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Sektörünün Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi” iş birliği protokolünü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Rektör Bilgiç, "Çok değerli DOKAP Başkanı Ekrem Yüce Bey ile bugün ilginç bir protokol imzalama seremonisi içerisindeyiz. Değerli arkadaşımızla Tarımcılık Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Sektörünün Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi için aktarılacak ödenek ile ilgili hazırlanan protokolü Samsun Havaalanında VİP salonunda imzaladık. Birkaç kez sözleştik, anlaştık ama bir türlü programlarımız birbiriyle örtüşmedi. Havaalanında bir araya gelerek imzaları attık. Bu da hoş bir hatıra olarak kaldı" dedi.

ÖNEMLİ KATKILARI VAR

DOKAP'ın çok önemli katkıları olduğunun altını çizen Rektör Bilgiç, "DOKAP’ın bölgemizin gelişmesi için projelerde çok önemli katkıları söz konusu. Üniversitemizin de hazırlamış olduğu projelerden bazıları 2017 yılı için DOKAP tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Değerlendirmeyi yapan bütün arkadaşlarımıza, destekleyen kuruluşumuz DOKAP’a ve değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni ve büyük projelerde birlikte olacağımızı düşünüyorum. Sağ olsunlar var olsunlar" şeklinde konuştu.

GENÇLER SEKTÖRE KAZANDIRILMALI

DOKAP bölgesi nedeniyle tarıma dayalı sanayileşmede önemli gelişim alanlara sahip olduğunu vurgulayan Başkanı Yüce, "Genç nüfusumuzun tarımsal istihdamdaki payı oldukça düşüktür. Bu durumun tarım sektörünün gelişiminin önündeki en önemli engellerden birisi olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda, tarımımızın gelişmesi için kaynaklar konusunda öngörüde bulunarak işi planlayan, insan kaynaklarını örgütleyerek girdilerin işlenmesini sağlayan ve elde edilen çıktıları kârlılık yaratacak biçimde tüketicilerin kullanımına sunma becerisine sahip, yeniliklere açık gençlerimizin sektöre kazandırılması önemli bir gerekliliktir. Proje ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki potansiyel eğiticilerin, sektörde faaliyet göstermek isteyen gençlerimizin tarımsal girişimcilik farkındalığının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Projemizin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve yürütülmesinde görev alacak akademisyenlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kazım 2017-07-26 12:59:08

O protokol imzalandıya, tamamdır, 3 yıl sonra tarımda dünya devi oluruz artık. Protokol imzalamakta uzmanlık yaptık.