banner388

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Batıyor Mu?

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ekonomik krizde olduğunu ve ilaç firmalarına ödeme yapamadığını iddia etti.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Batıyor Mu?

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ekonomik krizde olduğunu ve ilaç firmalarına ödeme yapamadığını iddia etti.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 12:13
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Batıyor Mu?

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan hastaların bazı ilaçlarının hastane tarafından temin edilememesinin sebebinin hastanenin ekonomik krizde olması sebebiyle ilaç firmalarına olan borçlardan kaynaklandığını ileri sürdü. 

OMÜ EKONOMİK KRİZDE

Haber Gazetesi'nden Zerrin Somuncu'nun haberine göre OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalar artık hastaneden bazı ilaçları temin edemiyor. Konu hakkında konuşan Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak şunları söyledi: ''Durumdan kimse şikayetçi olmadığından sorun devam ediyor. OMÜ'nün ekonomik kriz içerisinde olduğunu, hastanenin başına gelen yanlış yönetimlerin, liyakatsız atamaların, gereksiz personelin aşırı maliyet yükünü de biliyoruz. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi bir israf, yanlış yapılanma ve sonucunda çalışanlarla birlikte hastaların da mağdur olduğu bir sistem söz konusu ve bu nedenle de ilaç firmaları fakültenin ihalelerine artık girmiyor. Çünkü fakülte taahhtülerini yerine getiremiyor. Yoksa firma ödemelerini alabilse böyle bir ihaleyi kaçırır mı? Şu anda üniversite yeni bir yapılanmaya gitmekte ve biz de bu işin takipçisiyiz. Yeni atanan rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu işi bilen biri ve aksaklıklardan haberi var, belik çözüm üretmekte zorlanacak ama hastaların mağduriyetini gidermek adına kaynak oluşturup firmalara olan borçları rahatlatacaklar ve ihalelere girip sürecin önünü açacaklar. Özellikle de yatan hastaların mağduriyeti kaynak yaratıldığı taktirde  2-3 ay gibi çok kısa sürede çözülebilir'' 

İNSANLAR İLAÇ ARIYOR

2007 yılı itibariyle hastanelerde ilaçların hastane tarafından karşılandığını belirten Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ''Sistem düzgün işlerken bu uygulamayla ilaca ulaşmanın zor olacağını söylemiştik. Hastane bunu temin edemeyince param kesilmesin diye ilacın muadilini verecek ve belki ihalenin sonuçlanması için tedaviyi aksatacak. Hastaneler 'Al bu ilacı temin et' diyor, hasta gidip cebinden para vererek ilacı hastaneye götürüyor ya da kendini bilmez simsarlar ilaçları temin ediyor. Tebliğden önce hasta yakınının ilaç ayağına götürülüyordu, şimdi Samsun'a belki de ilk defa gelmiş 20 yaşında bir genç babası için ilaç aramak zorunda kalıyor. Böylelikle sağlıktan uzaklaşılıyor. Hastane yetkililerinin 'İhaleye çıkıyoruz ama kimse gelmiyor' savunmasını kimse yaşamak istemez ve gazetede o türlü bir cevabı okuyan hasta ve yakınları doktora gitmez. Hal böyleyken o zaman 'kırık çıkıkçıya gidiyor', 'kendi kendisine bitkisel ilaç kullanıyor' diye hiç kimseye kızmayalım. 2008'de de bunlar olacak diyorduk ve oldu. Sistemin zafiyetleri bağıra bağıra 'Bu bir açık' şeklinde dile getirdik. Yetkililerin bir an önce sistemi vatandaşın ilaca daha rahat ulaşabileceği ve sağlığına kavuşabileceği hale getirmesi gerekmektedir.''
 

Son Güncelleme: 24.08.2016 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.