banner388

OMÜ Rektöründen İlk Sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Rektör atandı.

OMÜ Rektöründen İlk Sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Rektör atandı.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:10
OMÜ Rektöründen İlk Sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Sait Bilgiç, bu milletin topraklarında içinde düşmanlık duygusu olan şahıslara tolerans tanımayacaklarını belirtti. Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma değinen Bilgiç, Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı tek yürek olmamız gerektiği mesajını verdi. Türkiye’nin bu zorlu dönemlerinden geçtiği süre zarfında kendilerine verilen bu zorlu görevi üstlendiklerinin altını çizen Prof.Dr.Sait Bilgiç, kendisine verilen bu sorumluluğun altından kalacağını önemle vurguladı.

“Bu göreve Cumhurbaşkanımız tarafından layık görülmek benim için onur verici bir duygu”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ilk açıklamalarında “Dün akşam itibariyle  Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğüne atanmam sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından layık görüldü. Türkiye’mizin bu zorlu dönemlerden geçtiği süreç de Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu incelemeler neticesinde OMÜ Rektörlüğü’ne layık gördüğü için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Layık görüldüğüm bu görevi başarılı bir şekilde, hakkıyla elimizden gelenin en iyisini yapacağız inşallah. Bu süre zarfı içerisinde bizlere destek veren OMÜ Öğretim üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu üyelerine de çok teşekkür ederim.” cümlelerine yer verdi ve konuşmasının devamında, ” Üniversitemizi içinde bulunduğu sıkıntıları üzerinden atmak adına ve geleceği emin adımlar atarak ilerlemek için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemiz sadece bir Rektör ile yönetilecek bir kurum değil. Bu yüzden güvenilir arkadaşlarla üniversitemizi yönetmeye çalışacağız. Bu zor zamanlarda ağır yükün taşıdığımın farkındayım ama ben bu yükün altından kalkacağımıza sonuna kadar güvenerek inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

"Çok kısa bir vakitte çalışmalarımıza başlayacağız"

Bilgiç: ”Bu toprakların üstünde yaşayan ve bu vatana karşı içinde düşmanlık besleyen hiç kimseye karşı toleransımız olmayacaktır. FETÖ üniversitemize de sızmış olabilir. Haksızlık, hukuksuzluk olamadan bu işin üstesinden gelip asil işlerimize geri döneceğiz. Samsun’umuzun buna ihtiyacı var. İnşallah ki bu farkı da göstereceğimize inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”dedi.
 

Son Güncelleme: 13.08.2016 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tekin demirci 2016-08-14 13:22:25

İnşAllah sen de diğerleri gibi olmazsın

Avatar
ali akbulut 2016-08-13 22:31:47

Samsunun geleceyi icin eleleyi