banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'dan ilk açıklama

OMÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal'dan ilk açıklama geldi.

banner269

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'dan ilk açıklama

OMÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal'dan ilk açıklama geldi.

14 Ağustos 2020 Cuma 20:22
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı tarafından OMÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal, almış olduğu sorumluluğun farkında olduğunu, büyük mutluluk ve gurur yaşadığını ifade etti.

Rektör Ünal, göreve gelmesinin ardından üniversitenin gelişmiş üniversiteler sıralamasında hak ettiği yeri almasını sağlamak için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"KENTE UFUK AÇACAĞIZ"

 Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitenin hak ettiği yere gelmesi, kente katkı sağlaması, kentin huzuruna, refahına, bilgi, kültür ve özellikle ekonomik açıdan katkı sağlaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün paydaşlarımızı da sürece dahil edeceğiz. Çatışmayı, kavgayı, huzursuzluğu değil, yönetişimi esas alacağız, mümkün olduğu kadar temsili ve geniş katılımı sağlamayı önemsiyoruz. En önemli değerimiz olan akademik insan gücünü mümkün olduğu kadar sürece katmak istiyoruz. Kent ile üniversite arasındaki mesafeyi kaldırarak, AR-GE çalışmaları ile kente ufuk açacağız” dedi.

ARGE çalışmalarının önemine değinen Ünal:

“OMÜ güçlü kadrosu ve Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Samsun’da yer alması hasebiyle önemli avantajlara sahiptir. Bu nedenle sağlık sektöründe geçiş noktası olarak işlev üstlenmelidir. Sorun yaşayan hastalarda doğrudan Ankara ve İstanbul akla gelmemelidir. Bunun için ‘güven’ sağlayan AR-GE çalışmaları ve teyit edilmiş başarılı operasyonlar önemlidir. Kentin jeopolitik durumunu dikkate aldığınızda 2 tane önemli havzası var. Devletimizin desteklediği hayvancılık yaygın olarak geçim kaynağı olarak görülmektedir. Bunlar ciddi imkan ve avantajlar sunmaktadır. Üniversitemizin diğer üniversitelerle rekabet edebilmesi, uluslararası alanda etkin olabilmesi için baştan aşağıya eğitim stratejisinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Eğitim politikasının gözden geçirilmesi gerekiyor. Yapılanmanın da buna göre yeniden planlanması gerekiyor. Yatay büyümek yerine dikey büyümenin öncellenmesi gerekiyor. AR-GE çalışmalarını önemsemek gerekiyor. Kurulmuş olan araştırma merkezlerini mümkün olduğu kadar etkin kılmayı hedefliyoruz.” dedi.

Metni Kopyala

Yazdır

Sepete Ekle

Fotoğrafları İndir

Fotoğraf Galeri

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf yayla 2020-08-15 12:08:39

Üniversitenin Samsun’unza katkı yapması herkesin özlediği beklediği bir şey ancak bugüne kadar maalesef hiçbir konuda çok yardımcı oldun ama hadi inşallah sizin döneminizde bu olur. Akademik kadroların gerçekten güçlü ve yeterli olduğunu düşünüyorum