banner388

OMÜ öğrencilerinden duyarlılık hareketi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri Samsun'un Atakum ilçesinde bir duyarlılık hareketi başlatarak çevre temizliği yaptı.

OMÜ öğrencilerinden duyarlılık hareketi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri Samsun'un Atakum ilçesinde bir duyarlılık hareketi başlatarak çevre temizliği yaptı.

09 Ekim 2019 Çarşamba 17:16
OMÜ öğrencilerinden duyarlılık hareketi

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bölümleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik bölümündeki bir grup öğrenci, örnek bir davranış sergileyerek Atakum ilçesinde bulunan yat limanı etrafında biriken çöpleri toplayarak çevre temizliği yaptı.

"İnsan İçin Spor, Doğa İçin Temizlik" sloganını kullanan öğrenciler çevreye zarar verebilecek olan kola şişesi, yiyecek ambalajları, olta misinaları, kutu kartonları, ve cam kağıt plastik gibi maddeleri topladılar.

"DOĞAYA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

Çevre temizliği yapan öğrencilerden biri “Hepimizin nefes aldığımız havaya, içtiğimiz suya kısacası doğaya karşı sorumluluklarımız var. Gönül isterdi ki bugün burada tek bir çöp dahi bulamayalım. Ama doğayı temizleyenler gibi kirletenler de maalesef yine biz insanlarız" şeklinde konuşarak duyarlılık konusunda dikkatleri çekti.

"ÇÖZÜM TEMİZLEMEK DEĞİL KİRLETMEMEK"

Vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden öğrenci, “Bizler yaklaşık bir saattir burada temizleme çalışması yaptık. Etrafımızdan insanlar gelip geçerken tebrik edenler de oldu. Umarım farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik amacına ulaşır. Çözümün temizlemek değil kirletmemek olduğunu anlatmaya çalıştık. Bunun bilinciyle yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 09.10.2019 18:02
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.