banner388

OMÜ Metro işbirliğinde eğitime büyük destek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Metro Turizm arasında öğrencilerin uygulamalı derslerinin desteklenmesine ve istihdamına yönelik protokolde bugün imzalar atıldı.

OMÜ Metro işbirliğinde eğitime büyük destek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Metro Turizm arasında öğrencilerin uygulamalı derslerinin desteklenmesine ve istihdamına yönelik protokolde bugün imzalar atıldı.

27 Temmuz 2018 Cuma 18:04

Samsun Haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Metro Turizm arasında öğrencilerin uygulamalı derslerinin desteklenmesine ve istihdamına yönelik protokol bugün Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Fatih Öztürk ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından imzalandı. İmza törenine Metro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır’da katıldı.

“En önemli sıkıntımız da sektörün ara elaman problemiydi”

OMÜ ile işbirliği içinde yaptıkları protokolden bahseden Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Fatih Öztürk, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi turizm sektörünün kanayan yarasına imza attı. Turizm alanında yetiştireceğimiz öğrencilerimizde Türkiye’nin çok önemli bir yarasına merhem olmuş olacaklar. Sevgili rektörümüz ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Metro Grup olarak turizm sektörünün en büyük organlarından birisiyiz. En önemli sıkıntımız da sektörün ara elaman problemiydi. Host, Hostes veya yazıhane çalışanı gibi elemanları bulamıyoruz. Bu yüzden üniversitemizde turizm sektörüne yönelik bölümler olmasını istedik.” Şeklinde ifade etti.

“Tercih edilmesine ciddi bir katkı sağlayacaktır”

Öğrencilerin mezun olduklarında iş imkanlarının yüksek olduğunu belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ olarak hem Turizm Fakültemiz hem Turizm Meslek Yüksekokulumuz bulunmaktadır ve bu gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sahada yetişmeye ihtiyaçları var. Okul sonrasında iş bulabilmelerinin yüksek olduğunu görmeleri gelecekte de bu alanın tercih edilmesine ciddi bir katkı sağlayacaktır” dedi.

“Staj imkanı ve iş imkanı sağlıyoruz”

İş imkanı sunacaklarını söyleyen ve projede emeği geçen Samsun Metro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, “Eğitim dünyasında bir kopukluk olduğunu herkes biliyor.  Özellikle turizm sektörü ulaştırma dünyasının eğitimli personel ihtiyacıyla alakalı büyük sıkıntılar olduğu biliniyordu. Metro Turizm ailesi olarak bu konuya el atmak istedik. Üniversitemize geçen sene bir proje sunduk. Bu proje kapsamında bir Meslek Yüksekokulu açılmasını ve bu programın Turizm ve Seyahat Hizmetleri adında olup içerisinde turizm, otel, rehberlik, acentecilik, kabin hizmetleri gibi bölümleri destekleyeceğimizi söylemiştik. Aynı zamanda okuyan arkadaşlarımıza staj imkanı ve iş imkanı da sağlıyoruz” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI/Gökhan ALTANSOY

Son Güncelleme: 27.07.2018 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turizmci 2018-07-28 03:04:00

Allah aşkına adı geçen firma personellerini nasıl çalıştırıyor bilmeyen yoktur bu camianın içinde.. Host hastalanamaz.. Rapor alamaz.. Sürekli ordan gelir oraya gider.. Maaş aksar.. Yanlış hesaplanır, Ki hiç fazla ya da normal yatmaz.. hep düşüktür.. yazıhaneciler izinsiz günde ortalama 10 saat çalışır.. Memnun olan personeli yok