banner388

OMÜ'lü Öğrencilerden Darbe Girişimine Protesto

OMÜ'lü öğrenciler yaşanan darbe girişimini protesto etmek için toplandı.

OMÜ'lü Öğrencilerden Darbe Girişimine Protesto

OMÜ'lü öğrenciler yaşanan darbe girişimini protesto etmek için toplandı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 17:09
OMÜ'lü Öğrencilerden Darbe Girişimine Protesto

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı tepki göstererek önce şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldılar,sonra da İlahiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptılar. 



Protesto eylemine katılan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, “15 Temmuz gecesinde terörist diyebileceğimiz bu şer odaklarına Türk halkı en küçüğünden en büyüğüne tek bir yürek olarak birleşerek en güzel cevabı vermiştir. Rabbim şahit olsun ki, benim 10 yaşındaki küçücük evladım bile o korkuyu yaşadı, Allah hiçbirimize bir daha bu korkuyu bir daha yaşatmasın.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



OMÜ Öğrenci Topluluğu Üyesi Ramazan Başoğlu ise, “Tarihimizin en karanlık günlerinden biri olan 15 Temmuz'da ülkemizin birliğine ve dirliğine yönelik yapılan hain saldırı, vicdanlarımızda hiç unutmayacağımız maddi ve manevi ağır yaralar açmıştır. Bu millete diz çöktürme basiretsizliğine yeltenen dış mihrakların beslemesi FETÖ,  insafsızca, kalleşçe, ahlaksızca kendi halkına kurşun ve bomba yağdıracak, insanlarımızı tank paletleri altında ezecek kadar eşine benzerine rastlanmadık büyük bir alçaklığa imza atmış, darbe girişiminde bulunmuştur. Bizler hocası, öğrencisi ve tüm çalışanları ile üniversitemiz personeli olarak akıllara durgunluk verecek bu kalleş darbe girişimini şiddetle kınıyor, kınamanın ötesinde lanetliyoruz” diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası kalabalık İlahiyat Fakültesi önünden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne kadar ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla yürüyüp dua ederek eylemi bitirdiler.

 

Son Güncelleme: 18.07.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.