banner388

OMÜ'de Türkçe Öğrendiler

OMÜ'nün Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı.

OMÜ'de Türkçe Öğrendiler

OMÜ'nün Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 12:42
OMÜ'de Türkçe Öğrendiler

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika programında  konuşma yapan Doç. Dr. Yakup Poyraz, “Bakiyesi olmakla gurur duyduğumuz Osmanlı’nın üç kıtada toprağı vardı ve çeşitli halklar karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ile barış içerisinde yaşıyorlardı. Ancak son yüzyılda kardeş milletlerin aralarına büyük duvarlar örüldü, daha da kötüsü kafalarımızın içerisinde mecazi sınırlar çizildi ve böylelikle birbirimize yabancı olduk. Türkiye’nin 2023 ve 2053 vizyonuna da uygun olarak yakın gelecekte Türkçemiz bu bölgede en çok ihtiyaç duyulan ve öğrenilmek istenen dillerin başında geleceğinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bu ihtiyaca cevap vermek için OMÜ-TÜRKÇE’yi kurdu. Yakın bir gelecekte OMÜ-TÜRKÇE Türkiye’nin sayılı Türkçe öğretim merkezleri arasına girecek ve daha nice başarılara imza atacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve 'Yolunuz ve bahtınız açık olsun' diyorum” dedi.

OMÜ ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen bir aylık programa 9 farklı ülkeden 19 öğrenci katıldı. Sertifika programında öğrenciler okudukları şiir, şarkı ve ilahilerle izleyicilere oldukça keyifli anlar yaşattı.

Programın ikinci bölümünde Sudan’dan yaz stajlarını tamamlamak üzere Samsun’a gelen 17 tıp fakültesi öğrencisi vardı ve bu öğrencilere de “Türkçe Kursu Katılım Belgesi” verildi. OMÜ-TÜRKÇE tarafından ikincisi düzenlenen “Yabancılara Türkçe Öğreticiliği Sertifika Programı”na katılan 21 aday öğretici, 60 saat teorik 40 saat pratik olmak üzere toplam 100 saatlik programı tamamladılar ve sertifika almaya hak kazandılar. Sertifika programının son bölümünde ise Ozan Obalı Türkçe temalı türkülerle programa renk kattı ve OMÜ-TÜRKÇE’de 9 aydır eğitim gören 18 öğrenci C1 düzeyi Türkçe kursunu tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
OmüYakup PoyrazTürkçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.