banner388

OMÜ'de sağlık emekçileri hak arayışı için rektörlüğe yürüdü

OMÜ'de çalışan sağlık emekçileri toplu iş sözleşmesinde sendika ile rektörlüğün anlaşamamasının ardından hak arayışı için rektörlüğün önüne yürüyerek durumu protesto etti.

OMÜ'de sağlık emekçileri hak arayışı için rektörlüğe yürüdü

OMÜ'de çalışan sağlık emekçileri toplu iş sözleşmesinde sendika ile rektörlüğün anlaşamamasının ardından hak arayışı için rektörlüğün önüne yürüyerek durumu protesto etti.

28 Nisan 2021 Çarşamba 14:31
OMÜ'de sağlık emekçileri hak arayışı için rektörlüğe yürüdü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) görevli sağlık çalışanları, 3 yıldır zam ve enflasyon farkı alamadıkları ve maaşlarının diğer kurumlarda çalışan personellerden düşük olduğunu belirterek yürüyüş düzenledi. Sağlıkçılar, Tıp Fakültesi Dekanlığı önünden ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde rektörlük binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda konuşma yapan Sağlık-İş Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, “Bizler çok zor durumdayız. Evimize giderken 1 ekmek daha fazla alabilecek miyiz diye düşünüyoruz. Salgında da 20 gün kapatıldık. 20 gün sonra burada her gün beraber oluruz. Her gün yürürüz ama buna meal vermeden, hakkımızı verin. Hakkımız olanı istiyor, başka bir şey istemiyoruz. Biz 3 yıldır hiçbir zam ve enflasyon farkı almadan hayat sürmeye çalıştık. Sizin döner sermayenize daha fazla katkı sağlamak için sabahların köründen akşamların karanlığına kadar çalıştık. Biz, 10 ya da 9 bin TL istemiyoruz. İstersek işyerine ve işçilere ihanet etmiş oluruz. Biz en az 4 bin 500 TL seviyesinde arkadaşlarımızın cebine para girsin. İnsanca yaşayalım istiyoruz” dedi.

Rektörlük binasının önündeki basın açıklamasının ardından slogan atan grup, sessizce dağılıp tekrar görevlerinin başına döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nadir 2021-04-28 16:59:48

Rektör yardımcısı Recep bey doktor arkadaşlarına daha fazla döner sermayeden par verebilmek için sağlık emekçilerini mağdur etmektedir. Yazıklar olsun . Ancak bu duruma dur demeyen sadece recep hocayı dinleyerek sonuca varmak isteyen Rektör bey bu sorumluluktan kaçamayacaktır. Sağlıkçıların avuçlar acıyana kadar alkışlandığı ve onlar olmasa biz ne yapardık dendiği bir dönemde sağlıkçılara yapılan bu haksızlığı şiddetle kınıyorum. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür. Yoksa 19 mayıs üniversitesi bu kara leke yapışır kalır.

Avatar
samsunlu 2021-04-28 15:55:55

Allah gözünüzü doyursun OMÜ yetkilileri..kazanılan hakları vermeyin anca döner sermayeden löp löp yiyin siz.. bu kadar insanın hakkına nasıl girersiniz..kimse size hakkını helal etmiyor bunu bilin...

Avatar
Ali 2021-04-28 18:29:03

Sayın Başkan rektörü öveceğine rektör beyin hastanede yatarken personele yaptığı zülüm leri hastabakıcına açtığı tutanakları personele açtığı soruşturmaları sor sahip çık neden susuyorsun personel olarak sana anlattık neden basın açıklaması yapmadın rektörün yaptıklarına karşı şimdi neden yürüdün

Avatar
vatands 2021-04-28 18:59:54

Esnafa destek önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur tarafından pandemi kısıtlamaları nedeniyle ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.buyrun