banner388

OMÜ'de işçiler haklarını alamadı! Grev çadırı kurulacak

OMÜ'de kamu çerçeve protokolü farklarını alamayan işçiler grev çadırı kurmaya hazırlanıyor. 

OMÜ'de işçiler haklarını alamadı! Grev çadırı kurulacak

OMÜ'de kamu çerçeve protokolü farklarını alamayan işçiler grev çadırı kurmaya hazırlanıyor. 

24 Temmuz 2023 Pazartesi 17:03
OMÜ'de işçiler haklarını alamadı! Grev çadırı kurulacak

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde toplu iş sözleşmesi krizi devam ediyor. OMÜ'de 30 işçinin döner sermayeden 580 işçinin ise genel bütçeden ücretleri ödenmeye devam ederken kamu çerçeve protokolü farklarını alamayan işçiler duruma tepki göstererek grev çadırı kurmaya hazırlanıyor. 

70 BİN LİRA CİVARI ÖDEMEYİ ALAMADILAR 

Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, işçilerin yaklaşık 70 bin lira olan kamu çerçeve protokolü farklarını alamadıklarını belirtti. OMÜ yönetiminin SGK bildiriminde farkları ödenmiş gibi göstererek işçilerin vergi dilimlerini yükselttiğini ve yaklaşık 3 bin lira eksik ücret almalarına neden olduğunu dile getirdi. 

"İŞÇİYİ MASADA SATANLAR İHANETİN BEDELİNİ ÖDEYECEKLERDİR"

Sayın, “Eskiden OMÜ yönetimi kapalı kapılar ardında sözleşmeleri imzalar işçi asgari ücretin bir tık üzerinde ücrete merhaba derdi. Bugün o günleri geride bıraktık. TezKoop-İş Sendikası Samsun Şube olarak OMÜ başta olmak üzere Karadeniz’de tarih yazmış ve yazmaya da devam ediyoruz. Bu durum sarı sendikal anlayışın ezberini bozan bir durumdur. Sayın işçi ile yönetmenin bedelleri olduğunu bunu tehditler ve entrikalar ile ödediğini söylüyor ve ekliyor; bedeli neyse ödemeye hazırım işçiyi masada satanlar ihanetin bedelini ödeyeceklerdir.” dedi.

GREV ÇADIRI İLE İŞÇİLERİN UĞRADIĞI HAKSIZLIK HERKESE DUYURULACAK

Sayın, sözlerini tamamlarken tüm emek camiası ve Samsun halkını haksızlığa uğrayan OMÜ işçilerine sahip çıkmaya davet etti. Eylem çadırının OMÜ kampüs girişinde kurulacağını ve buradan tüm Türkiye’ye basın yoluyla OMÜ işçilerinin uğradığı haksızlıkları anlatacaklarını duyurdu. OMÜ’de hastane işçilerinin kamu çerçeve farklarının da ödenmediğini belirten Sayın, Sağlık-İş Sendikası’nı grevi ortaklaştırmaya davet ettiklerini söyledi. “Her ne olursa olsun bizler hastane işçilerinin de sesi kulağı olacağız. Hastane işçilerini de birlik ve dayanışma duygularımız ile selamlıyoruz.” diyen Sayın, işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını ifade etti.

Kaynak: orduulak.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
işçi 2023-07-24 20:01:09

memura seyyanen verilen zam çok fazla oldu diğer çalışanlara veremiyorlar dengeyi bozdular iş barışı zaten yoktu ücret barışı da kalmadı hiç hak etmeyenler bile aldığı maaşa inanamıyor fakat vergi ve ssk işçiden karşılanıyor

Avatar
işçi 2023-07-25 08:55:16

memura bol keseden ver işçiye kol saati, vergiyi ssk yı işçiden topluyorsun sen memurdan değil. 30 bin alan memur 1000 lira vergi vermiyor, gerçek bu şaka değil, 15 bin alan işçi 3000 vergi veriyor. bu nasıl adalet nasıl düzen nasıl sistem.

Avatar
Mehmet 2023-07-26 05:03:32

Ula tahsin hangi isci 30k maas aliyor? Ortalama 15 alıyor. Boş boş konuşma

Avatar
Gademoğ 2023-07-26 14:20:16

Ne vaziriyon sen tahsin

Avatar
Tacettin 2023-07-24 17:50:07

Hangi haklarını alamadılar acaba doktordan fazla maaş alıyorlar

Avatar
Tahsin 2023-07-24 17:52:41

Maaş ve sosyal yardımlar ile birlikte 30 bin TL hatta aşan maaşı memurdan ve doktordan fazla para alıyorlar KPSS ye girmeden torpille o kadrolara geldiler neyin işçisi bildiğin büro elemanı çoğu

Misafir Avatar
tahhsinne 2023-07-28 10:46:59 @Tahsin

tahsin bilip bilmeden sırf ortalık karıştırmak için yorum yazma git bak işine herkes neyin ne olduğunu biliyor, 8 bin memur zammı için bu kadar zamlar yapıldı nereden karşılanacak bu para ama gerçekten hak ediyor mu bu memurlar sen onu sorgula. işçi çalışır vergisini fazla fazla verir hak eder kazanır. işçi kadar vergi ver sonra buraya yaz, kısacası "bu devlete ülkeye millete sunduğun katkı ve verdiğin vergi kadar konuş" hadi yürü şimdi.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
tahsine 2023-07-28 08:31:39 @Tahsin

sen nerede çalışıyorsun birader büro işçiisi olmayan yer mi var ayrıca maaşları memurdan çok az tam tersi memur 7-8 fazla alıyor milleti yanlış bilgilendirme bilmeden koftiden buraya yazma. memur görevini yapmadığı için büro işçisi var.bunun için 657 kapsamı daraltılma diye bağırıyoruz. ol memur iş garanti maaş garanti yat aşağı. belediyeden sözleşmeli ol sonra kadro gelsin tombaladan memur ol. kimmiş torpilli gördün mü bir daha yorum yapma buraya, iş bilmez.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Tahsin 2023-07-27 17:31:40 @Tahsin

Büro işçisimi olur oda memur işte aynı işi yap 7.8 bin lira fazla al

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
sonkurt 2023-07-26 11:11:31 @Tahsin

boş yorumlarını kendine sakla adı üstünde bu işçi herzaman aldıgı sonuna kadar haklı ter akıtıyor yaptıgı iş karşısında sahada çalişan arkadaşları görmezden gelmek sadece kısklançlıktır başka bir izahi yoktur

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
atma 2023-07-26 10:20:42 @Tahsin

30 bin alan işçi nerede varmış milleti yanıltma büro işçisi olan bilgi ve becerisi ile oraya konulmuştur boşuna değil senin memurun görevini düzgün yapsa işçi içeride görev yapmaz zaten, işçi memur kadar vergi ve ssk ödesin ya da memur işçi kadar vergi ve ssk ödesin, adalet yok vergi sistemi curcuna ücret sistemi de öyle oldu şimdi 8 bin zamdan sonra.

Beğenmedim! (3)
Avatar
büro işçisi 2023-07-27 11:22:23

büro işçisi dediğin memurdan ve çoğu müdürden tahsilli ve bilgili kişilerdir işi öğrenmek yerine onlara sorarlar ve servislerde onlar sayesinde işler yürür sadece adı işçidir. işçi diye kimseyi hakir görmeye kimsenin de hakkı yok, yarın bir kanuna bakar memur olurlar imza yetkileri olur şimdi önemsemediğini o zaman adam yerine mi koyacaksın, yanlış zihniyetiniz yüzünden ne iş te ne ücrette adalet kalmadı. 657 baştan sona değişmeli bu kadar memur bu ülkeye ağır geliyor. özellikle de belediyelere.

Avatar
Dede 2023-07-24 21:57:10

Omü de u yapılanlar bir yolsuzluktur. Bu rektör resmen işciler in hakkını yemekte. Kul hakkından bahsedip kul hakkı yiyenler iflah olmazlar.cumhurbaşkanının adını kullanıp istismarmı yapmaktadır. C. Başkanı bunları özelmi atıyor acaba ak parti il başkanlığı üniversite ve şehir Bı haberdir hiç bir yer kimsenin çiftliği değildir. Eskiden muhalefet böyle şeyleri gündeme getirirdi şimdilerde birbirni yiyor. Meydanı boş bulanda böyle haksızlıkları yapar. Din istismarcıları.