banner388

OMÜ'de iftar yemeği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine öğrenciler, akademisyenler, idari personeller ve Samsun protokolü katıldı.

OMÜ'de iftar yemeği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine öğrenciler, akademisyenler, idari personeller ve Samsun protokolü katıldı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 23:31
OMÜ'de iftar yemeği

Samsun Haber-OMÜ Rektörlüğü tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen iftar yemeğinde 300 kişi beraber iftar açtı. OMÜ Yaşam Merkezinde düzenlenen iftar yemeği öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından yapılan dualar ile davetliler iftarlarını açtılar.

İftar yemeğinin ardından konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Ramazan ayının bereketinden ve huzurundan yararlanmayı Allah bizlere nasip etsin. OMÜ'nün bir gelenek haline getirdiği iftar yemeklerinde, nice yıllar siz OMÜ mensupları ve değerli misafirlerimizle sağlıkla bir araya gelmeyi diliyorum. Bu mübarek ay, aynı zamanda kendimize çeki düzen verme, kendimizi bir kez daha gözden geçirme ayıdır. Kendimizi hizaya çekip düne ait yanlışlarımızı nasıl düzeltebiliriz? arayışını Allah hepimize nasip etsin. Katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyor, Ramazanınızı tebrik ediyorum. Gelecek Ramazanlarda da buluşmak ümidiyle sağ olun, var olun" sözcüklerini kullandı.

VALİ KAYMAK: OMÜ AİLESİ İLE İFTAR AÇMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

Samsun Valisi Osman Kaymak OMÜ ailesiyle birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Rektör Hocamıza davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu akşam OMÜ ailesiyle iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah'a çok şükür memleketimizde huzur, barış, coşku dolu bir Ramazan ayı yaşanıyor. Bu coşku ve yapılan ibadetler, insanların birbirini tanıyıp anlamasına ve birlik beraberliğe vesile oluyor. Bu birlik ve beraberliğin bir örneğini de bu akşam yaşıyoruz. Öğretim üyelerimiz ve öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

KARDEŞ ÜNİVERSİTE OMÜ'DEN YARARLANACAK

Vali Kaymak, OMÜ'nün Türkiye'nin en önemli üniversitelerden birisi olduğunu dile getirerek, "OMÜ'nün akademik başarısının yanı sıra Rektörümüzün katkılarıyla Samsun'la bütünleşmesi, bu güzel ilerleyişini sürdürmesine ve bilime, ülkemize katkı sağlamasına neden olacaktır. Samsun'a açılacak ikinci kardeş üniversitemiz de OMÜ'nün tecrübelerinden faydalanarak ülkemizin ve Samsun'un kalkınmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Vali Kaymak, yabancı öğrencilerin tereddüt etmeden OMÜ'yü seçmesinin nedeninin Samsun'un huzur kenti olması ve okulun akademik başarısının olması olduğunu belirtti.

OMÜ'nün düzenlediği iftar yemeğine AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, MYO müdürleri, kamu kurum yetkilileri, akademik ve idari personel, öğrenciler katıldı.

İftar yemeğinin ardından Rektör Bilgiç, Vali Kaymak ve öğrenciler beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.
  

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmüIftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET CEYLAN 2018-05-29 16:40:44

rektör iki yıldır iftar veriyor ama yoksullara değil kendi familyasından olanlara çünki yukarıda Allah var çünki personel arasında ayırım yapmaktadır acaba soruyorum bir akademik personelin kaç kuruşu kaldı alacak ama idari bazı personelin tamsekiz aydır mesaisini vermedi bu mu idarecilik hesaplaşma mahşere kaldı