banner388

OMÜ'de diş hekimi öğrencilerinin mezuniyet heyecanı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan 125 öğrenci için tören düzenlendi.

OMÜ'de diş hekimi öğrencilerinin mezuniyet heyecanı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan 125 öğrenci için tören düzenlendi.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 12:44
OMÜ'de diş hekimi öğrencilerinin mezuniyet heyecanı

Samsun Haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesinden 125 öğrenci, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle mezun oldu. Bu yıl 20. kez düzenlenen açılış törende açılış konuşmasını Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker yaptı.


Abdullah İlker, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinin hem fiziki donanım bakımından hem de akademisyenlerin niteliği bakımından çok iyi durumda olduğunu belirterek yeni mezunlara, "Akademisyenlerinize, meslek örgütlerinize, meslektaşlarınıza ve Atatürk ilkelerine mutlaka sahip çıkın" dedi.


"HER ZAMAN DÜRÜST OLUN"

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, törende yaptığı konuşmada, "Hayatınızın her safhasında hastalarınıza, mesleğinize ve meslektaşlarına karşı dürüst olun. Hayatın inişlerinde ve çıkışlarında kimi zaman dibe vursanız da dürüst bir insan olduğunuz takdirde yeniden zirveye çıkacağınızdan şüpheniz olmasın" dedi.


Dekan Selim Arıcı, yeni mezunların zor bir dönemden geçtiklerini belirterek "Bugün çalışmalarınızın karşılığını aldığınız güzel bir gün. Sizden ricam burada geçirdiğiniz kötü anları unutup iyi anlarınızı hatırlamanızdır. Artık her birinizin kolunda burada aldığınız eğitim sayesinde sahip olduğunuz görünmeyen altın bilezikler var" açıklamalarında bulundu.


Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


"DÜNYANIN EN MUHTEŞEM İŞBİRLİĞİ"


Törene Rektör Vekili olarak katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise, "Buraya gelirken dünya üzerinde kaç işbirliğinin sonucu bu kadar güzel olabilir diye düşündüm. Çünkü çocukları için ortaya her şeyini koymuş ailelerin, bilgisini koymuş akademisyenlerin ve çok çalışan diş hekimlerinin işbirliğinin muhteşem bir sonucunu görüyoruz bugün" dedi.


Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Rahmi Gediş'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Fakülte ikincisi Aylin Çalışkan'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Fakülte üçüncüsü Gülizar Aksu'ya da Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı mezuniyet belgelerini ve ödüllerini takdim etti. Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Abdullah İlker ise birinci, ikinci ve üçüncüye rozet taktı.


Fakülte birincisi Rahmi Gediş, Dekan Prof. Dr. Selim Arıcı ile birlikte mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.


Tüm mezunların akademisyenlerin elinden belgelerini ve ödüllerini almasının sonrasında mezunlara Dekan Prof. Dr. Selim Arıcı'nın öncülüğünde "Diş Hekimliği Andı" okutuldu.


Keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.

Son Güncelleme: 08.07.2017 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.