banner388

OMÜ'de acı gün! Kurucu rektör vefat etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tahsin Tuncalı, hayata gözlerini yumdu.

OMÜ'de acı gün! Kurucu rektör vefat etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tahsin Tuncalı, hayata gözlerini yumdu.

15 Ocak 2019 Salı 19:06
OMÜ'de acı gün! Kurucu rektör vefat etti

Samsun Haber-Samsun OMÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tahsin Tuncalı, 92 yaşında hayatını kaybetti.

OMÜ'nün acı kaybı konusunda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Ondokuz Mayıs Üniversitesinin temellerinin atılarak bugünlere ulaşmasında, ‘ilk adım’ şehri Samsun’da üniversite eğitiminin kurumsal bir yapı içinde başlamasında öncü rol üstlenen Prof. Dr. Tahsin Tuncalı, Hakk’a yürümüştür. Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesi 19 Mayıs’ın ismine mazhar olan bir bilim yuvasının ülkemize kazandırılması sürecinde fedakârca çalışan, üniversitemizin her köşesinde o dönemki çalışma arkadaşlarıyla birlikte büyük emekleri bulunan kurucu rektörümüz, değerli bilim insanı Prof. Dr. Tahsin Tuncalı’ya Cenab-ı Allah’tan rahmet; kıymetli ailesine, bilim camiasına ve OMÜ ailesine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Merhum Tahsin Tuncalı, 17 Ocak 2019 Perşembe günü Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecektir. 

Son Güncelleme: 16.01.2019 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2019-01-16 08:39:38

Rahmetli defnedilecek ise söyleyin de bizde sevabına Nail olalım..,

Avatar
Muharrem ulusoy 2019-01-16 07:35:05

ne oldu bizim asrin liderine amerikanin o adi tehtitlerine karsi giki cikmiyor nerd o milliyetci gecinen teyipin kanatlarinin altina siginmis bos ceneli

Avatar
Adsız 2019-01-16 12:34:27

Adsız siz Allahöyle bir verecekki tayibi mumla arayacaksınız adiherifler