banner388

OMÜ bir yılda 3 buçuk ton bal üretti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bu yıl içerisinde 3 buçuk ton bal üretti.

OMÜ bir yılda 3 buçuk ton bal üretti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bu yıl içerisinde 3 buçuk ton bal üretti.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:57
OMÜ bir yılda 3 buçuk ton bal üretti

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Arıcılık Birimi örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Bu alanda Türkiye'de deneyimli bir isim olan OMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güler öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. 2017 yılında 3 ton bal üretimi yapan OMÜ Arıcılık birisi 2017 yılında 3 buçuk ton bal üretimi yaptı.

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan 2 bin rakımlı Mühür Kulak köyüne arıları götüren Arıcılık Birimi bu çalışmadan oldukça verim aldı.

Prof. Dr. Güler yaptığı açıklamada "Arıları götürdüğümüz bölge, bitki çeşidi açısından çok zengin. Verimli bir yıl oldu ve koloni başına 30 kilo civarında bal aldık. Bu verim düzeyi Türkiye ortalamasının (14-15 kilo) çok üzerinde. Bunun nedeni arıların ıslah materyali olması, hava şartlarının iyi gitmesi ve çiçek çeşitliliğinin çok iyi olmasındandır. Ürettiğimiz balın kalitesi çok iyi. İsteyen herkes balımızı kalite yönünden istediği yerde test ettirebilir" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmüBal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
omü personel 2018-08-15 13:14:50

hocamıza güveniyoruz çalışanları tanıyorum katıksız saf ve çok kaliteli bal piyasadan neolduğu belirsiz sahte bal almayın omü hastanenin yanında ziraat kantini var gelin güvenle alın

Avatar
ilter 2018-08-15 14:06:16

geçen sene almak istedik ..yok üniversiteye çıkacan,hafta sonu kapalı..nasıl halka inmek bu lütfen şehre yer açın ve halkla buluşturun ürününüzü..kimseye güvemnimiz yok..sizde aristokrat takılıp üniversiteye saklanmayın .balınızı halkın ulaşacağı yerlerde satışa sunun....

Avatar
Fahri 2018-08-15 18:30:57

Birde fiyatını soyleseniz.

Avatar
Nadir Dursun 2018-08-15 18:54:25

Nerede pazarliyorsunuz.Kg kaç lira? Başarılar dilerim.