banner388

OMÜ adıyla yapılan skandal paylaşıma tepki

10 Kasım günü OMÜ İlahiyat Fakültesi adıyla yapılan çirkin paylaşıma OMÜ'lü öğrenciler tepki gösterdi.

OMÜ adıyla yapılan skandal paylaşıma tepki

10 Kasım günü OMÜ İlahiyat Fakültesi adıyla yapılan çirkin paylaşıma OMÜ'lü öğrenciler tepki gösterdi.

15 Kasım 2017 Çarşamba 16:14

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi adıyla Facebook üzerinden paylaşımlarda bulunan hesabın 10 Kasım günü yaptığı paylaşıma tepkiler devam ediyor.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti:

"Hilafeti kaldırıp şeriata düşman olanları, İslam alimlerini asıp ezanı Türkçe okutanları, medreseleri kapatıp laik okullar açanları, İslamı yasaklayıp seküler hayat tarzını dayatanları rahmetle de anmıyoruz, onlara saygı da göstermiyoruz"

Bu ilk değil

2015 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde bulunan Atatürk büstünün rüzgâr nedeniyle yıkılması sonrası yine “Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi” isimli hesap, Facebook hesabından yıkık büstün fotoğrafını “Fakültemizin biz Müslümanların yıkamadığı putunu Allah'ın rüzgarı yerle bir etti. Elhamdülillah” sözleriyle paylaşmıştı.

Dekanlıktan açıklama

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı şu açıklamada bulundu:

"İlahiyat Fakültemizin amblemi kullanılarak açılan ve fakültemizle ilintisi olmayan sosyal medya gruplarında provokasyon amaçlı bir takım yazı ve fotoğraflara şahit olmaktayız. Bizi derinden üzen ve hakkında yasal işlem başlatacağımız bu tür marjinal yaklaşımlar asla fakültemiz görüşünü yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OMÜ'lü öğrencilerden tepki

OMÜ'lü bir grup öğrenci yapılan bu terbiyesizliğe tepkilerini OMÜ İlahiyat Fakültesi kantinine gidip Atatürk portresi asıp, Andımızı okuyarak ve bir açıklama yaparak gösterdiler. 


 

Son Güncelleme: 16.11.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-15 17:48:19

Bu zihniyet Erivan’da Ermeni, Brüksel’de Avrupalı, Washington’da Amerikalı olmuş fakat ne yazık ki Türkiye’de bir türlü Türk olamamıştır.

Avatar
UFUK 2017-11-16 10:17:25

İlahiyat dekanı açıklama yapmış, fakültemizle ilgileri yok diye, görüntülerdeki şahıslar gayet açık, üniversitede olup olmadıkları bellidir. Öğrenciler birbirini tanırlar. Bu şahısların fakültede olmadıkları açıklamasının OMÜ İlahiyat Fakülteli öğrenciler tarafından yapılması çok daha iyi olur, Bu zihniyette insanalrın orada veya başka yerlerde olması üzücü.

Avatar
ömer 2017-11-16 11:24:57

vay be her sene aynı olaylar tekrarlanıyor bizimle alakalı degil diyorsunuz iyide olayları açcaba araştırıyormusunuz kimler yaptı diye iyi ki sizinle alakalı degilmiş birde olsa

Avatar
Vatan sevdalısı 2017-11-16 21:59:27

Bu yorumlar profokasyonda olsa gerçeğin ta kendisi katılyorum. yıllarca bu necib inançlı milleti islamdan soğutmak için bütün gayretlerini köslerdiler.islamla uğraşacaklarına bilime çalışsalardı şimdi Türkiye çok farklı yerde olurdu.
Yazık çok yazık.

Avatar
Elif 2017-11-17 19:26:19

Çıkarın artık at gözlüklerini, ufkunuzu genişletin. Basit parçaları bırakın, bütünü görme zamanı gelmedi mi? Üniversite öğrencisi olduğunu sanan zavallı sığ düşünceliler. Kendinizi bilimi geliştirin. Bu ülkenin sosyal medyada kim olduğunu bilmediği bir kişinin yorumunun peşinden gidip okul basacak gençlere değil, hoşgörülü ve akıllı gençlere ihtiyacı var. Yıllardır aynı kafa yapısındasın, ne kazandırdınız bu ülkeye kaostan başka?!!