banner388

Olimpiyat Komitesi Samsun’un notunu verdi

Temmuz ayında Samsun'da gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 5. İlerleme Raporu Toplantısı gerçekleşti. Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat Komitesi Samsun’un notunu verdi

Temmuz ayında Samsun'da gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için 5. İlerleme Raporu Toplantısı gerçekleşti. Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

09 Mayıs 2017 Salı 13:51
Olimpiyat Komitesi Samsun’un notunu verdi

Samsun Haber: Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Temmuz ayında Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun tam bir olimpiyat şehri, üst düzeyde tesisler yapılmış. Türkiye'ye inanıyorum. 2017 Samsun, Tayvan'ı da geçecektir . Bu arada, organizasyonun her alanında desteklerini hissettirdiği için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum” dedi.

Temmuz ayında Samsun’da başlayacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde 5. İlerleme Raporu Toplantısı gerçekleştirildi.  18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunları öncesi konuşan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, “Samsun tam bir spor şehri olmuş, birinci sınıf düzeyde tesisler yapılmış, olimpiyatlardan sonra bu tesisler gelecek nesillere, Samsun halkına kullanılması için açılacak, Samsun halkı faydalanacak. Bu Türkiye için büyük bir kazançtır. Birçok çocuğun başarılı olmasına ev sahipliği yapacaktır” ifadelerini kullandı.

"Samsun tam bir olimpiyat şehri"

Başkan olduğumda Olimpiyatların neden Samsun’da düzenleneceğini sordum. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu soruya cevap olarak, “Önce Samsun'u görün, tesislerimizi gezin sonra neden Samsun dediğimizi anlayacaksınız" cevabını aldığını anlatırken, "Gerçekten de karasıyla, deniziyle, doğasıyla tam bir olimpiyat şehri. Olimpiyatların Samsun'da yapılmasını ICSD olarak görüştük konuştuk ve mutabık kaldık” dedi.

"Türkiye'nin gücüne inanıyorum"

"Samsun'u boş bir şehir olarak bekliyordum, ancak görünce şok oldum, çok beğendim, umduğumdan farklıydı" diyen Başkan Valery Rukhledev, Samsun'un hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu ve Türkiye'nin gücüne inandığını belirtti.

 "Türkiye Tayvan'ı geçecektir"

Rukhledev, eskiden milli bir sporcu olduğunu hatırlatırken, "Birçok yerde görev aldım, birçok yeri dolaştım. 2005 yılında Avustralya'ya gittiğimde olimpiyatlar gerçekten çok kaliteli bir organizasyondu. Sonrasında 2009 yılında Tayvan'a gittiğimde çok şaşırdım, Avustralya'dan daha iyiydi. Tayvan'dan daha iyi bir organizasyon çıkmaz, başka bir ülke Tayvan gibi yapamaz diye düşündüm ama Türkiye inanılmazı başardı. Organizasyonuyla, organizasyon komitesiyle, profesyonel çalışıyor. Ben Türkiye'ye inanıyorum. Türkiye, Tayvan'ı geçecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç'a teşekkür

Başkan Valery, "Görsel materyaller birinci sınıf olmuş ve her yerde karşıma çıkıyor, tanıtımları çok beğendim" dedi. Başkan Valery, organizasyonun her adımında  yanlarında olduğu için için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.