banner388

Öğrencileri uyuşturucudan korumak için okula bisiklet parkuru yapıyolar

Hastahanebaşı Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu idarecileri ve mezunları, okul öğrencilerini uyuşturucu belasından korumak için okulu yaşam alanına dönüştürüyor.

Öğrencileri uyuşturucudan korumak için okula bisiklet parkuru yapıyolar

Hastahanebaşı Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu idarecileri ve mezunları, okul öğrencilerini uyuşturucu belasından korumak için okulu yaşam alanına dönüştürüyor.

13 Mayıs 2017 Cumartesi 13:24
Öğrencileri uyuşturucudan korumak için okula bisiklet parkuru yapıyolar

Samsun Haber -  İlkadım ilçesi Hastahanebaşı Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Sezai Tiryaki ve okulun 2000 yılı mezunları, öğrencileri uyuşturucu bataklığından korumak için okullarını öğrenciler için cazip bir yaşam alanına çevirmek için kolları sıvadı.

Okulun bahçesinin geniş olmasını avantaj olarak değerlendiren okul müdürü ve mezun öğrenciler, Samsun Büyükşehir Belediyesinin, gönüllü işadamı ve esnafların da desteğiyle okula aldıkları bisikletlerle ve okul bahçesine yapılması planlanan bisiklet yolu ile çocukların okul harici zamanlarını da okul bahçesinde geçirerek Hastahanebaşı Mahallesinin en büyük sorunu olan uyuşturucu batağından korunmasını planlıyor.

“Eski Öğrencimin Bonzaiden Tutuklandığını Duyunca Harekete Geçtim”

Çalışmaları hakkında konuşan okul müdürü Sezai Tiryaki, “Mahallede selamlaştığım eski bir öğrencimi 2 hafta sonra Bonzai satışından tutuklandığını basından öğrendim. Aynı ortamı paylaştığım öğrencim uyuşturucu satan birisi olmuştu. Maalesef Hastanebaşı Mahallesi uyuşturucu kullanımı, satışı ve suç işleme oranları bakımından Samsun ilinde başları çekmektedir. Biz de bundan dolayı öğrencilerimize sahip çıkabilmek adına çeşitli projeler geliştirmeye başladık. İlk olarak eylül ayında “Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” projesi ile çocuklarımız her Cuma günü Samsunspor formlarıyla gelerek Samsunspor etkinliklerine katılıyorlar” dedi.

Okula Bisiklet Parkuru Yapılacak

Bir projeyle yetinmeyen okul müdürü Tiryaki, okulu çocuklar için bir yaşam alanına çevirmek için uğraştıklarını söyleyerek, “Okulumuzun bahçesi geniş. Bu avantajı değerlendirmek istiyoruz. İki bölümden oluşan bahçemizin toprak olan kısmına Bisiklet parkuru yaparak çocuklarımızın okul saatinde ve okul saatleri dışında bu bahçede bisiklet eğitimi ve sürüşü yapmalarına fırsat sağlayacak bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz. Bisikletlerimizi okul içinde muhafaza ederek çocuklarımızı okul bahçesinde zaman geçirmelerini sağlamak projemizin ana teması olacak. Bu anlamda 7-10 yaş grubuna uygun 100 adet daha bisiklete ihtiyacımız var” diye konuştu.

Tiryaki, bisiklet projeleri kapsamında kendilerine destek veren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2000 mezunlarına teşekkür ederek, “Bizim yanımızda olmaları öğrencilerimize sahip çıkmaları bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 13.05.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.