banner388

O haberimize Büyükşehir'den jet açıklama

Samsun'da korona virüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvaylara getirilen HES kodu tanımlama nın süresi uzatıldı.

O haberimize Büyükşehir'den jet açıklama

Samsun'da korona virüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvaylara getirilen HES kodu tanımlama nın süresi uzatıldı.

20 Kasım 2020 Cuma 18:15
O haberimize Büyükşehir'den jet açıklama

Bugün paylaştığımız  'SAMKART'TA 'HES kodu' zorunluluğu virüse davetiye çıkardı' başlıklı haberden sonra Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

SAMULAŞ daha güvenli toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla SAMKART'larda zorunlu olarak 'HES kodu' uygulamasını başlattı. 20 Kasım itibariyle ile birlikte artık toplu taşımaları kullanmak isteyen vatandaşların SAMKART'larına Hes kodunun tanımlanması gerekiyor.

 VİRÜSE DAVETİYE ÇIKTI

HES kodunu tramvay duraklarından ve SAMULAŞ bayilerinden ekletmek isteyen onlarca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan kuyruklarda sosyal mesafe güvenliği sağlanamazken virüsün yayılmasına davetiye çıktı. 
 

1 ARALIK'A KADAR UZATILDI

HES kodu zorunluluğu, 1 Aralık'a kadar uzatıldı. Samkart'ı olan 600 bin vatandaştan sadece 55 bininin yolcu kartlarına HES kodu tanımlayabildiği bildirildi.

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs ile ilgili alınması gereken ek tedbirler kapsamında açıkladığı karar ile otobüs ve tramvaylarda HES kodu eşleştirmesi kararını aldı. Belirtilen gün sayısı içinde Hayat Eve Sığar(HES) kodunu Samkart'a tanımlamak isteyen vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesinin belirlemiş olduğu Samkart tanımlama noktalarına giderek burada işlemlerini yapabiliyor. İnternet üzerinde de yapılabilen tanımlama işlemini uygulamayan vatandaşlar ise toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.


20 Ekim'de başlayan yolcu kartlarına HES kodu tanıma işleminin son günü 20 Kasım olarak belirlenmişti. 600 bin Samkart sahibi vatandaştan sadece 55 bini ulaşım kartlarına HES kodu tanımlaması yapınca süre 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu önünde bulunan Samkart Başvuru ve Danışma Merkezi'nde ise vatandaşlar son gün endişesi ile uzun kuyruklar oluşturdu.

5 FARKLI NOKTADA HİZMET


Konuyla ilgili SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda bildiğiniz gibi toplu taşıma araçlarında HES kodu kullanımı mecburi hale gelmişti. Bize Ekim ayının 20'si gibi bu uygulamayı başlattık. Vatandaşlarımızdan, toplu taşımayı kullanan insanlardan HES kodu tanımlanması gerektiğini söyledik. Bunun içinde son tarih olarak 20 Kasım'ı belirlemiştik. 1 aylık süreçte istediğimiz noktaya gelemediğimiz için bunu 1 Aralık'a kadar uzatma zorunluluğu hasıl olmuştur. HES kodu önemlidir. HES kodunu vatandaşlar aslında bir yere gitmeden internetten Büyükşehir Belediyesi'nin sayfasından, SAMULAŞ'ın kendi sayfasından veya SAMULAŞ uygulamasından çok rahatlıkla yapabilirler. Vatandaşlarımız genellikle bizim belirlediğimiz noktalarda tanımlamayı tercih ediyor. Valilik binası yakınında bizim danışma merkezimiz var. Oradaki personel sayımızı genişlettik. Çalışma saatini aştık. Vatandaşlara daha fazla hizmet verebilmek için yine meydan bölgesinde 2 tane nokta, aynı zamanda tramvay hattı üzerinde bulunan Atakent ve Rektörlük İstasyonlarında vatandaşlarımıza yardımcı olmak için stantlar kurduk. Şu ana kadar Samsun'da 600 bin kart dolaşımdadır. Bunun sadece 55 bini HES tanımlaması yaptı. Bu az olunca ve yarın başka sorunlar, krizler yaşamama adına bunu 10 gün uzattık. Bu tarih inşallah son olacak. Akabinde bunu bir daha uzatma gibi bir düşüncemiz yok. 1 Aralık itibarıyla biz vatandaşlardan isteğimiz bu tanımlamaları yapmalarıdır. Hiç bir sorun ile karşılaşmadan tramvaylara, halk otobüslerine binmeleridir" dedi.

Son Güncelleme: 20.11.2020 22:01
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamkartHeskoduTramway
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kursat 2020-11-20 21:30:03

Pandemi döneminde insanları tek bir yere yoğunluk olacak şekilde birikimlerini neden ilan ve hic bir önlemin alınmadığı bir hizmet sunumu.20.11.2020 de saat 8.30 da sıraya girdim saat yakaladık 4 saat sonra 11.50 de isim bitti. Herkes içice yetkililer gormezden geliyor. Önlem yok, çözüm yok. Bu konuda bir kaç hizmet noktası daha açılmalıdır. Hem hizmet almaya gelen hemde çalışanlar büyük risk altında bulunmaktadırlar

Avatar
55 2020-11-21 15:13:12

Samulaş'ın sayfasında ve uygulamasında HES kodunu tanımlamaya çalışırken sürekli hata veriyor.Siteleri düzeltin ki bi daha bu kadar insan sıra beklemesin !!

Avatar
kerami 2020-11-21 07:17:53

bir ay öncesinden haber verildi. bu güne kadar nerdeydiler hem internetten de yapılabiliyor. bukadar cahil bir toplumumuz var ki

Avatar
Seren 2020-11-21 17:22:02

On dakikada bir tramvay getir,HES kodu uygulaması yap,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu,pandemiden ince 3 4 dakikada bir gelen tramvay şimdi on dakikada geliyor

Avatar
Nurhan Aydın 2020-11-22 09:39:23

Internet üzerinden kartlara hes kodu işlenmiyor.Daha bir hafta önce dolum yapılmış bir karta bile aktif değil deniyor.Insanlar o kuyruklara girmeye mecbur bırakılıyo.