banner388

Nöbetçi kuaför uygulamasına onay çıkmadı

Vatandaşların pazar günleri nöbetçi kuaför talebi olumsuz sonuçlandı. Samsun Umumi Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nöbetçi kuaför uygulamasına onay çıkmadı

Vatandaşların pazar günleri nöbetçi kuaför talebi olumsuz sonuçlandı. Samsun Umumi Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

14 Kasım 2017 Salı 16:35
Nöbetçi kuaför uygulamasına onay çıkmadı

Samsun Haber - Samsun Umumi Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz, pazar günleri için nöbetçi kuaför uygulaması yapmayacaklarını açıkladı. Samsun Kuaförler odası, 1 yıldır haftalık tatil yapmak için çalışmalarını sürdürüyordu. Yaklaşık 6 hafta önce çıkan karar ile birlikte kuaförlerin pazar güleri tatil yapacağı açıklanmıştı.



Tatil kararı sonrasında bayan kuaförleri ve güzellik salonları, 15 Eylül-1 Haziran tarihleri arasında yazılı izin almadan çalışamıyor. Bazı müşterilerin pazar günleri kuaförlerin açık olmasını talep ettiğini söyleyen Savaş Kiraz, eczaneler gibi hayati bir durum söz konusu olmadığı için nöbetçi kuaför uygulamasına geçmeyeceklerini söyledi.



Savaş Kiraz, pazar tatili kuralının aynen devam edeceğini belirterek, "Pazar tatili, odamızın aldığı bir karar değildir. Kuaförlerden gelen talep ve imzaların ardından bayan kuaförlerini pazar günü tatil yaptık. Bazı kadın müşteriler pazar tatili olayına alışamadı ve kuaförlerin pazar günü de açık olmasını istiyor. Nasıl bir doktor, eczacı ya da başka meslek grupları pazar günü tatil yapıyorsa, kuaförlerin de 1 gün tatil yapmalıdır. Kuaförlerin elinden pazar tatilini alırsanız, kuaförler ailesine vakit ayıramaz. Zaten acil durumlarda alınan izinle birlikte kuaförleri açıyoruz. Bayanlardan ricamız, doktorlara, eczacılara, terzilere gösterilen anlayış biz kuaförlere de gösterilsin. ‘Nöbetçi Kuaför’ olayı bizim ilimizde olmaz. Çünkü bizde müşteri genelde hep tercih ettiği kuaförü tercih ediyor. Mesela nöbetçi kuaför sistemi olsa, her zaman kendi kuaförüne giden müşteri, nöbetçi kuaföre gittiğinde ondan memnun kalabilir ve devamlı oradan hizmet almaya başlayabilir. Bu diğer kuaförlerin müşteri kaybetmesine neden olur. Bu da haksız rekabet olur. Biz de tutacak olan tek şey, herkes pazar günü kapatacak. Düğün, nişan ve sünnet gibi özel günleri olan bayanlar da izin alarak hizmet alacaklar. Pazar tatilinin kaldırılması veya gününü değişmesi üyelerimizin elinde. Herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece ve üyelerin çoğunluğu farklı bir karar almadıkça, pazar tatili değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.11.2017 15:20
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan ay 2017-11-14 17:27:36

o zaman pazar günü bütün işyerleri kapansın niye diğer sektör çalışanları pazar günleri çalışıyor

Avatar
Dilek 2017-11-14 18:19:49

Çok yanlış bir uygulama bizler madur oluyoruz

Avatar
ne alaka 2017-11-15 09:21:34

vatandaşın yararlansın diye sağlık çalışanları ve okullar dahil nöbetci oluyor siz esnaf olamazsınız vatandaşı mağdur ediyorsunuz ben bu karar alınalı kolay kolay kuaföre gitmiyorum vatandaş olarak tepki olsun diye

Avatar
MAĞDUR 2017-11-15 10:14:07

O ZAMAN PAZAR GÜNLERİ AVMLER DE KAPATILSIN TÜM MAĞAZA ÇALIŞANLARI MAĞDUR AİLELERİYLE VAKİT GEÇİREMİYORLAR!!!!

Avatar
Yasemin 2017-11-15 12:38:04

Çok saçma, illa hayatı meselesi olmasımı gerekiyor. Neyle neyi kıyasliyorsunuz?pazar günü düğün var eşimizin dostumuzun sadece gelin ve yanındakilerin dişin sa kimse kuaföre gidemeyecekmi? Tatil yine olsun ama pazar günü olmasi kadar saçma birşey yok bizde özel sektörde çalışıyoruz bir pazarımız var ve kuaför ihtiyacını karsilayamiyoruz bu bir ihtiyaç yemek içmek gıda gibi neden anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz niye bizim gibi düşünemiyorsunuz