banner388

Nazlı Çelik OMÜ'de söyleşiye katıldı

Ünlü haberci Nazlı Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) söyleşiye katıldı.

Nazlı Çelik OMÜ'de söyleşiye katıldı

Ünlü haberci Nazlı Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) söyleşiye katıldı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 20:55
Nazlı Çelik OMÜ'de söyleşiye katıldı

Samsun Haber-Samsun OMÜ, ünlü haberci Nazlı Çelik'i konuk etti. Star TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, OMÜ'de 2 ayda bir düzenlenen medya söyleşisine katıldı. OMÜ'de Nazlı Çelik, coşkuyla karşılandı.

OMÜ'de 'medya' ve 'Nazlı Çelik ile Haberin Ötesi' başlıkları altında düzenlenen programda Nazlı Çelik aslında ekran yüzü olmak gibi bir gayesinin olmadığını söyledi. 

Nazlı Çelik yaptığı söyleşide, "Bu söyleşinin sonunda azıcık da olsa sizlere dokunabilirsem, anlattıklarımdan aklınızda bir cümle, bir kelime bırakabilirsem o zaman ne mutlu bana” diyen Nazlı Çelik konuşmasında çocukluk dönemi, aile ve okul hayatıyla ilgili detaylara yer verirken “Hayatımda hep kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Televizyoncu olmayı istedim ama hiçbir zaman ekranın önünde olayım diye bir planım ve gayem yoktu aslında. Üniversiteyi de alelacele bitirdim, sanki ilerisini görmüş gibi. Televizyon, video ve prodüksiyon üzerine eğitim aldım ve bunun yanı sıra bir de psikoloji okudum. Psikoloji eğitimimin; hayatıma nasıl yansıyacağını, meslek hayatımda ne kadar etkili olacağını o zamanlar kestirememiştim" diye belirtti.

ARAŞTIRMACI BİR KİŞİLİK

Nazlı Çelik, meraklı ve araştırmacı bir kimliğe sahip olduğunu belirterek, "Bu alanların, içimdeki araştırmacı ruhu beslediğini düşünüyorum. Çok kritik davalar takip ettik o dönemde, diğer yandan çatışmalar, bombalamalar ve diğer olaylar arasında aslında bir anlamda hayatı kovaladık. Bir yandan da insanların hayatına temas etmiş olduk. NTV ve CNBC gibi tematik kanallarda ajans mantığıyla hareket ettiğimiz için canlı bir muhabirlik bir hayatımız vardı.Ancak Star TV’ye geçmem ile birlikte hayatımda yeni bir dönem başladı. Hazırladığım gece haberlerinde biraz bocaladım çünkü çok geniş bir yelpazede konukları ağırlıyorduk. Sonrasında haberin her alanında bulundum" diye ifade etti.

İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYE

Kadınların görüşleri ve güçlerine güvendiğine değinen Çelik, "Bu meslekte gecemiz gündüzümüz yok. Çok yoğun bir tempo içindeyiz. Kamu dairesi gibi değil, bu işin saati yok. Ben hiçbir yılbaşını ya da bayramı ailemle geçirdiğimi hatırlamıyorum. Bu meslekte kadın erkek ayrımı söz konusu değil, o güç ve cesaret sizin yüreğinizde. Ben kadınların kalbine, güçlerine, kalemlerine güveniyorum. Elbette erkeklerin de bültenimize yaptığı katkılar yadsınamaz ama kadınların bakış açılarıyla hazırladıkları haberlerin farklı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERCİLİK ZOR İŞ

Nazlı Çelik, bir çok sorunla karşılaştığını ve hakkında açılmış davaların bulduğunu vurgulayarak, "Kutuplaşmanın bu kadar yoğun hissedildiği bir dönemde herkesin sizi bir yerlere çekmesi çok kolay. Her mesleğin bir zorluğu vardır, bunlar da bizim mesleğin bir sınavı. Bir şeyler yapıyorsanız, elbette birilerinin hoşuna gitmeyecek. Ama her zaman söylüyorum: Hangi partiye oy verirseniz verin, hangi düşünceyi benimserseniz benimseyin ama vatanınızı, ülkenizi, milletinizi, bayrağınızı sevmek partilerüstü bir durum. Çünkü bizlerin, bu ülkenin topraklarında doğup büyüyen ve yaşayan bireyler olarak her zaman o vefa borcumuzu kalbimizde taşıyor olmamız lazım" şeklinde konuştu.

OMÜ Rektör'ü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Nazlı Çelik'in konuşmalarının ardından sözü devralarak, "Bu kadar yoğun temposu içerisinde gelip bizlerle bu anlamlı ve samimi söyleşiye imza atan Nazlı Çelik’e çok teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin ve başarılarını daim kılsın. Biz bugün burada özgür bir şekilde toplanabiliyorsak üzerinde yaşadığımız toprakları vatan hâline getiren nice şehitlerimiz sayesindedir. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dileğim şudur ki kahramanlarımız hep ölerek olmasın. Bizi buna mahkûm eden şartları yok edecek güçlü bir Türkiye için üzerimize düşen vazifelerin farkında olmalıyız. Bu anlamda çok çalışmalı ve çok üretmeliyiz. Düşmanımızın elindeki silah güçlü olduğu müddetçe ne kadar kınarsak kınayalım, ne kadar lanetle anarsak analım o silahlar üzerimize hep doğrultulacak. Onların geri püskürtülmesinin tek yolu; bizim hem birlik-beraberlik içerisinde olmamızdan hem de çok çalışmamızdan geçiyor. Siz sevgili gençlerin de bunun farkında olduğundan eminim. Bunun gereğini yerine getirdiğimizde inşallah bu salonlarda kahramanlarımız denildiğinde, gecesini gündüzüne katarak nice buluşlar gerçekleştiren bilim insanlarını ve toplumun nice başarılı önderlerini anmış olacağız" dedi.

NAZLI ÇELİK'E FİDAN SERTİFKASI

Söyleşinin ardından Rektör Bilgiç, Nazlı Çelik'e fidan sertifikası ve çiçek takdim etti.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
coşkun bey 2018-04-21 22:53:35

güzel kadın...