banner388

Namık Kemal Lisesi taşınıyor!

Samsun'un en eski okullarından olan Namık Kemal Lisesi'nin taşınacağı dedikoduları konuşuluyor

Namık Kemal Lisesi taşınıyor!

Samsun'un en eski okullarından olan Namık Kemal Lisesi'nin taşınacağı dedikoduları konuşuluyor

19 Nisan 2017 Çarşamba 09:14
Namık Kemal Lisesi taşınıyor!

Samsun Haber - Samsun'da en eski ve merkezi okulllarından olan Namık Kemal Lisesi'nin Badır Mahallesi'ne taşınacağı dedikoduları yayılmaya başladı.

Gazete Gerçek'ten Sezer Sezer'in haber göre, tam 60 yıldır eğitim veren İstiklal Caddesi'ndeki Namık Kemal Lisesi'nin isminin Ahmet Sarı Anadolu Lisesi olacağı ve Badırlı Mahallesi'ndeki okullar bölgesine taşınacağı iddia edildi. Okul müdürünün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağırılarak kararın onay sürecinde olacağı ifade edildi.

Duruma isyan eden veliler servis sıkıntısı olacağını ifade ederken bazı eğitimciler şunları söyledi; "Namık Kemal Anadolu Lisesi’nin en düşük puanı 340 iken Ahmet Sarı Anadolu Lisesi’nin ise en düşük puanı 280’dir. İki lisenin arasında 60 puan fark var. İki lisenin birleşmesi ile puan oranı daha da düşeceği endişesi taşıyoruz"

AÇIKLAMA YAPILDI

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Namık Kemal Lisesi'nin taşınarak Ahmet Sarı Anadolu Lisesi'yle birleşeceğini iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Yetkililer yaptığı açıklamada, "Badırlı ve Toybelen mevkiinde inşaatı biten okullarımız var. Bu okullarımızın ne olacağına ilişkin birtakım öngörüler var. Fakat şuana kadar ne olacağı ile ilgili net alınmış bir karar yok. Sadece İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile istişareler yapılıyor. İnşaatı biten okullardan birisi Endüstri Meslek Lisesi olarak yapılmıştır. Belki il merkezindeki Endüstri Meslek Lisemiz gidebilir belki yeni bir Endüstri Meslek Lisesi açılabilir. Bunlarla ilgili net bir karar olmadığı gibi bunların kararını da yaz ayında alacağız. Namık Kemal ve Ahmet Sarı Anadolu Liselerinin birleşeceği yönünde bir karar yok" dedi.

Son Güncelleme: 19.04.2017 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.