banner388

Mustafa Tüfek: Atakum Belediyesi'nde herşey incelensin

Eski CHP Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, belediyeye ait kurulan yeni şirketin verilerinin açıklanması gerektiği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Tüfek: Atakum Belediyesi'nde herşey incelensin

Eski CHP Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, belediyeye ait kurulan yeni şirketin verilerinin açıklanması gerektiği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

04 Mayıs 2019 Cumartesi 13:29
Mustafa Tüfek: Atakum Belediyesi'nde herşey incelensin

Eski CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek, 31 Mart yerel seçiminde Atakum Belediyesi'ni Cemil Deveci'nin almasının ardından kurulan şirketin verilerinin açıklanması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Tüfek konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Saygı değer dostlarım, geçtiğimiz pazar günü Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmış, mevcut yönetimin bu konuda açıklama yapmasını talep etmiştim. 

Bir açıklama yapılmadı ama belediye meclisine getirdikleri teklif ile yeni bir şirket kurulması veya mevcut bir şirketin devralınması teşebbüsünde bulunulmuş ve mevcut meclis üyelerinin oy birliği ile teklif gündeme alınmıştır. İlginçlikleri bilgilerinize sunuyorum: 

1- Şirketin teslim alındığı tarih itibarıyla borcu açıklandığı gibi 45 değil, 24 milyonmuş. 

2- Ancak şirket öyle batırılmış ki, yeni şirket kurulma önergesi ne önceki mecliste olup biz CHP gurubunun 'bu şirket batıyor, gelin müfettiş isteyelim ya da bağımsız denetici isteyelim' önerimize ret oyu veren o dönem AKP'de ve MHP'de yer alan arkadaşlarımız bu dönemdeki önergeye itirazsız kabul oyu vermişlerdir. 

Şirketin batışını kamuoyuna gündeme getirdiğimiz basın açıklaması sonrası o dönem belediye başkanı sayın İshak Taşçı, yine o dönem CHP İlçe Başkanı Sayın Cemil Deveci'yi kastederek, 'Birileri sayın başkanı yanıltıyorlar, şirketin her türlü işlemi yasaldır, hiçbir sorun yoktur' diye demeçler veriyor ve bu bilgilerin nasıl ele geçirildiği konusunda beni suçluyorlardı. 

Keser döndü sap döndü. Bugün yeni yönetimin bu şirketin bütün hesaplarını kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu vardır. Yeni şirket kuruyoruz açıklaması yeterli değildir."

Son Güncelleme: 04.05.2019 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Öztürk 2019-05-04 19:50:11

Sayın Tüfek geçmişi unuttunuz sanırım kızınız aklandımı

Avatar
sevilay gerzeli 2019-05-04 15:30:13

borclari Tascinin firmalarina gonderin Atakumun yarisi onlarin ..Allah yedirmesin diyorum ..

Avatar
Gönül 2019-05-05 01:00:46

Çünkü Cemil deveci geçen dönemin başkan yardımcılarını işe almış onlarla yola devam demiş.