banner388

Müslüman Kudüs için Samsun ayakta

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkent’i olarak tanıması üzerine bütün İslam ülkeleri gibi Türkiye’de ayağa kalktı. Samsun’da da ABD’ye tepki göstermek amacıyla Samsunlular da sokağa dökülerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti.

Müslüman Kudüs için Samsun ayakta

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkent’i olarak tanıması üzerine bütün İslam ülkeleri gibi Türkiye’de ayağa kalktı. Samsun’da da ABD’ye tepki göstermek amacıyla Samsunlular da sokağa dökülerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti.

07 Aralık 2017 Perşembe 14:23
Müslüman Kudüs için Samsun ayakta

Samsun HaberABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in Başkent’i olarak kabul ettikleri yönünde açıklamalar yaptı. Yapılan Bu açıklamalara Türkiye’nin bütün illerinden cevap gecikmedi. Samsun’dan da Belediye Başkanları, sendikalar ve Samsunlular Cumhuriyet Meydanına tepki göstermek amacıyla toplandı.


“İnsanlık tarihinin en kanlı dönemini yaşıyoruz”

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda ki Basın açıklaması İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Memur Sen Samsun Şubesi ve bu sendikaya bağlı Şube Başkanları ile Samsunluların katılımıyla gerçekleşti. Samsun ulusal ve yerel Basın Mensuplularının da açıklamaya ilgisi büyük oldu. Basın açıklamasını toplanan yoğun kalabalık adına Memur Sen Samsun temsilcisi Nejdet Güneysu gerçekleştirdi. Başkan Güneysu, Kudüs üzerinden Müslümanlara zulüm yapanları nefretle kınadı. Güneysu, “İnsanlık tarihinin en kanlı ve en şehit dönemini yaşıyoruz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören ve tarihsel gerçekleri bilen, dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahipleri olarak buraya toplandık. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan  ABD Başkanı Tramp ihtarımızın öncelikli muhatabıdır” dedi.


“ABD – İsrail yapımı kirli bir strateji”

Şiddet ve krizle kavrulan bütün insanlığın eğer engellenmezse daha büyük sorunlar ortaya çıkacağını belirten Başkan Nejdet Güneysu, “Bu, ABD ve İsrail’in ortak stratejisi. Tam da bu yüzden insanlığın bütün iyi insanları barış getirme ve barış adası Kudüs’ü koruma çağrımızı koruma muhatabıdır. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıma hasebiyle Kudüs, insan olma şuuru selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Görünen odur ki, Kudüs çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezinde ki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir. Bu noktada en güçlü ihtarı kendimizden başlayarak millete ve ümmete yapıyoruz. İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşine koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur. Özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır” diye konuştu.



Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 07.12.2017 14:58
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKudüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atsız 2017-12-08 08:52:40

Ege'de Yunan onlarca adamızı işgal etti son birkaç yıl içinde. Hiçbiriniz gık demediniz. Ama Osmanlı zamanında bizi sırtımızdan vuran, isyan çıkaran, topraklarını Yahudilere satan, askerimize ihanet eden Filistinliler için ayaklanıyorsunuz. Yazıklar olsun. Kudüs bizi ilgilendirmemeli. Bizim kırmızı çizgimiz Kırım, Kerkük, Ege'deki adalarımız, Telafer ve diğer Türk topraklarıdır.

Avatar
Cemal 2017-12-07 16:32:11

Protesto en doğal hakkımız lakin böyle meydanlarda bağırarak olmaz. İlk önce milli ve yerli olmak gerekir. Satın aldığın gıda maddesinden teknoloji markasına kadar dikkat etmek gerekir. Meydanda bağırdıktan sonra karşıdaki malum amerikan restoranına gidip yemek yemekle, Elma marka telefon satın alıp konuşmakla olmaz bu işler. Müslüman Türk attığı her adımda yaptığı herşeyde milli ve yerli olmalıdır. İlk önce toplum olarak bunlardan başlamalıyız.

Misafir Avatar
Cemal abi 2017-12-07 21:10:13 @Cemal

Abi helalsin yorumlarınla Kudüs haberinde de varsın maşallah : )

Beğenmedim! (0)