banner388

Günümüz toplumlarında yarınlarımızın ümit kaynağı olan gençlerimizi bekleyen büyük tehlikeler vardır. Bunların başında bir kısım bağımlılıklar gelir. Sigara, içki ve uyuşturucu insan sağlığının en önemli ve en tehlikeli düşmanlarıdır. Genci bağımlılığa iten ailevi, sosyal, genetik gibi nedenler vardır. Bu nedenler oluşmadan gerekli önlemimizi almalıyız. Kötü çevre faktörünü asla göz ardı etmemeliyiz. Zira zararlı maddelerin kullanımı genellikle erken yaşlarda başlıyor. Çünkü küçükleri kandırmak ve zehirli örümcek ağına düşürmek kolay oluyor. Toplumun temel dinamiklerinden biri olan gençliğimiz her an risk altındadır. Bilindiği gibi toplumun temel dinamiklerini korumak için bir kısım kuruluşlar vardır. Bunlardan birisi de Yeşilay'dır.


Bu teşkilat, zararlı alışkanlıklarla etkin ve kalıcı olarak mücadele etmek için kurulmuştur. İnsanlığın sağlık ve huzur içerisinde yaşaması için kurulan Yeşilay geçmişten bugüne gelene kadar pek çok hayırlı teşebbüse vesile olmuştur. Türkiye Yeşilay Derneği zor şartlar altında ve kıt kaynaklarla milyonları kötü alışkanlıklara karşı koruma mücadelesi vermektedir.
"Bu dernek yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde içki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıkları önlemenin yanında, kumar, fuhuş ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, millî kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Derneğin amacı içki, uyuşturucu madde, sigara tüketimini ve diğer kötü alışkanlıkları, devlet organları ve sivil toplum kuruluşları ile de iş ve gönül birliği yaparak asgariye indirmektir."


Yeşilay, başta gençlik olmak üzere halkı uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklara karşı korumak ve uyarmak için mücadele eden gönüllü bir teşekküldür. Cumhuriyetten daha eski olan bu gönüllü kuruluş, halkın desteğiyle bugünlere gelebilmiştir. Şayet devlet ve halk desteği birleşirse bu güzide kurum faaliyet ve tesir sahasını bugünküyle kıyaslanmayacak ölçüde genişletecektir. Bundan da kazançlı çıkacak olan bizleriz. Ne hazin ki; kumarın milli olduğu ülkemizde YEŞİLAY' ın toplumun içine düştüğü durumdan devamlı vurgulamakta ısrarları göz ardı edilmesi gerçeği bizleri üzmektedir. Beklentimiz; Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için gecesini gündüzüne katan ve adeta gönül seferberliği ilan eden Yeşilay Derneği'ne Devlet desteğimiz olan; Anayasamızın 56 ve 58'inde maddelerinin öngördüğü kurallar çerçevesinde maddi ve manevi destektir. Sözle değil icraatlarla. Gençlik gençlerimiz yarınlarımızdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet Sıddık Öz/ ÖZLER Tic.A.Ş.Samsun. Tel 532 346 9805 2021-03-02 15:28:53

Sayın Argun bu yazınıza yürekten katılıyorum.Ayni zamanda da bu yazınız ve uyarılarının dolayısı ile sizi bir daha tebrik ediyorum. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi burada ve bu konuda ilk ve en önemli görev önce ailelere, okullara ve de DEVLET'e düşmektedir. Devletimiz ise bir yandan Kumarı ve uygunsuz yer ve zamanlarda içkiyi yasaklarken ne yazıkkî Mîllî KUMAR adı altında;Millî Piyango, Spor Toto Loto At yarışları gibi KUMARLARI kendi kurumları vasıtası ile OYNATIYOR ve Devlet TV.lerinde reklam yaparak Teşvik ediyor.İçk de öyle Devletimiz İçkiyi kendi üretiyor. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu ?!?!!DeĞİLMİ??? Sevgi ve saygılarımla.M.Sıddık Öz Ünye"Çağrı" Gazetesi Sahibi ve Genel yay.yönetmeni.Ünye Kent gazetesi köşe yazarı(unyekent.com)