banner388

Müfredat tanıtımını şenlik şeklinde yaptılar

Samsun’da bulunan Atatürk Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni müfredatını velirere toplantı olarak değil, bahçede stant açarak yaptı.

Müfredat tanıtımını şenlik şeklinde yaptılar

Samsun’da bulunan Atatürk Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni müfredatını velirere toplantı olarak değil, bahçede stant açarak yaptı.

19 Ekim 2017 Perşembe 12:35
Müfredat tanıtımını şenlik şeklinde yaptılar

Samsun HaberSamsun’un İlkadım ilçesindeki Atatürk Ortaokulu bir ilke imza atarak MEB’nın yeni müfredatını velilere okul bahçesinde stant açarak uygulamalı olarak anlattı.

Uygulama öncesi açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Rasim Nerse, “2017 – 2018 eğitim öğretim yılı ile birlikte bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmalar var. Yıla yeni müfredat ve eğitim programları ile başlamış oluyoruz. Yeni müfredatın tanıtımı öğretmen ve yöneticilere toplantı ve seminerlerle yapıldı. Bizde velilerimize bu müfredat değişikliğini ve öğretim programlarındaki eğitimlerin farkındalıklarını böyle bir etkinlikle sağlamaya amaçladık. Bunu konferans salonumuzda düzenlediğimiz klasik toplantıyla değil, görsel bir şölenle göstermeyi uygun gördük” dedi.

Müfredat değişikliğindeki ana temalara değinen Nerse, “Kriterlerde sadeleştirmeler yapıldı. Daha net ifadeler yer aldı. Kazanımlar sadeleştirildi. Böylece ilgi ve ihtiyaçlar, gereksiz bilgilerin önüne geçilmiş oldu. Değerler eğitimi dediğimiz milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımıza aktarılması konusunda daha kapsamlı konulara yer verildi. Öğretmenin bu konudaki etkinliği farkındalığı daha çok arttırıldı. Ders içerikleri hafifletildi. Onların yerlerinde değişiklikler yapıldı. Tüm bunların özünde program değişikliklerin mantığında değerler eğitimi, rehberlik ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanımına yer verildi” diye konuştu.

Okul Müdürü Nerse’nin konuşmasının ardından Müzik Öğretmeni Kader Genç eşliğinde öğrenciler ellerindeki karton bardaklarla çalan müziğe eşlik ettiler. Ardından müfredat tanıtım standının açılışı yapılarak, veliler yeni müfredat konusunda bilgilendirildi.

Etkinliğe Okul Müdürü Rasim Nerse’nin yanı sıra şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABER : GÖKHAN İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melis Fener 2017-10-19 18:41:08

Bugün bende İngilizce standında görevliydim.Bizim stamdımızı göremedim.Niye biz yokuz?Neden alınmadık?Merak ediyorum!