banner388

Miniklere Trafik Eğitimi

İlkadım Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Minik Öğrencilere Trafik Eğitimi Verdi

Miniklere Trafik Eğitimi

İlkadım Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Minik Öğrencilere Trafik Eğitimi Verdi

11 Mayıs 2016 Çarşamba 13:37
Miniklere Trafik Eğitimi

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanıyor olan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ise Fahrettin Ulusoy İlkokulu Ana Sınıfı'nda okuyan 60 minik öğrenci İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi Görevlisi Polis Memuru olan Selahattin Uzun’dan ise trafik eğitimi aldılar. Minikler ise daha sonra akülü araçlara binmesi sonucu Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde araç kullanarak trafik ışıklarını ve levhaları öğrendiler.

BİLGÜ : UYGULAMALI EĞİTİMLERİ TAMAMLADIK

Etkinlik hakkında bilgi vermesi üzerine İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü olan Şamil Bilgü, “İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Trafik Çalışma Grubu'nun ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri trafik eğitimini çocuklara vermeye çalıştık. Hem uygulamalı, hem de görsel olarak çocuklarımıza yayaların karşıya geçişi, trafikte nasıl hareket edilir gibi uygulamaların eğitimlerini tamamladık” şeklinde konuştu.
Mayıs ayının ilk haftasında ise trafik haftası olarak kutladıklarını belirten Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı olan Dursun Kavuran, “Bu bağlamda tüm okullarımıza ve vatandaşlarımıza trafik kurallarını tekrar etmek, onların bu kuralları uygulamaları için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermek için dernek olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada geleceğin teminatı olan miniklerimizin trafikte neler yapması gerektiğini ana sınıfından başlayıp üniversiteye kadar devam etmelerini arzu ediyoruz. En güzel eğitimde bu minik yavrularımıza verilen eğitim olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

3 YILDA 10 BİN ÖĞRENCİ

3 yılda 10 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etmek isteyen Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi Görevlisi Polis Memuru olan Selahattin Uzun, “Yaya olarak trafik kazasına karışanlardan her 4 kişiden biri çocuktur. Bu yaşlardaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşması için trafik pistimizde önce ders veriyoruz. Ondan sonra ışıklarda nasıl hareket edilir, anne ve babayla çarşıda gezerken çocuğun hangi tarafta olacağı konusunda ise eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın ise kazaya karışmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olay yaşamayız. Biz burada yaklaşık 3 yılda 10 bin öğrenciye ulaştık” şeklide konuştu.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:36
Anahtar Kelimeler:
öğrenciKazaEğitimTrafik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.