banner388

Milletvekili Yaşar'dan Şarbon açıklaması

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Şarbon dışında başka hastalık riski de var" dedi.

Milletvekili Yaşar'dan Şarbon açıklaması

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Şarbon dışında başka hastalık riski de var" dedi.

03 Eylül 2018 Pazartesi 13:29
Milletvekili Yaşar'dan Şarbon açıklaması

Samsun haber - Türkiye'yi derinden sarsan Şarbon hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2000 hayvanın olduğu bir ortamda 3 hayvanda şarbon olması yeterli. O üç hayvandan bin tanesine bulaşır" dedi.

Milletvekili Yaşar, hayvanların denetim ve kontrollerinin firmaya bırakıldığını söyleyerek "Devletin bütün kontrol mekanizmalarını ortadan kaldıran bir tutumu var. Bir anda et ithalatı ile ilgili izinler veriliyor. Bu izinler kimler tarafından kullanılıyor belli değil ve aniden izinler tekrar kaldırılıyor. Düzensiz ve sorumsuz bir tutum söz konusu. Hayvanların sınır kapılarında da kontrolleri alınıp karantinada tutulduktan sonra hastalık varsa içeri girişlerinin müsaade edilmemesi gerekiyor. Ancak Gölbaşı'nda gördük ki çok sayıda hayvanda olması gereken kontrol ve denetimlerin hiçbiri yapılmamış. Bu kontroller yapılmadığı için firmaya bırakılıyor. Devletin bütün kontrol mekanizmalarını ortadan kaldıran bir tutumu var" diyerek tepki gösterdi.

Çok sayıda hastalıklı hayvanın Türkiye'ye girdiğini iddia eden Yaşar, "İthal ette, yeterli denetim ve kontrollerin yapılmaması, denetimlerin bağımsız kuruluşlarla değil firma tarafından yapılması ve hastalıkların örtbas edilmesi temel sıkıntıların başında geliyor. Bu nedenle çok sayıda hastalıklı hayvan Türkiye'ye giriş yapıyor. Dahası, Türkiye'deki hayvanlarda da hastalık yaygınlaşmasına neden oluyor. Oysa Türkiye'de şarbon kontrol altına alınmıştı ama şimdi tekrar nüksetme durumu ile karşı karşıya" dedi.

Hastalığın limanlarda hayvanlardan birbirine çok hızlı bir şekilde bulaştığını vurgulayan Yaşar, "Hayvanın deri altında bir sıvı birikimi ile ilgili bir sorun görülürse ya da hayvanda halsizleşme gibi belirtilerde öncelikle veterinerin kontrol etmesi ve o hayvanın kesilmemesi gerekmektedir. Böyle bir önlemin alınmadığını biliyoruz. Bakanlığın görevi, çok düzenli et kontrolleri yapmaktır. Yeteri kadar yapılmıyor ki bu hastalıklar yayılıyor. Örneğin Brezilya'dan gelen etler, uyarılmasına rağmen getirildi, sağlıksız koşullarda nakledildi. Mersin ve diğer limanlarda bekletilen hayvanlarda birbirlerine çok daha hızlı bir şekilde bulaştı" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YAŞAR DÜLGER 2018-09-03 18:14:35

SAYIN VEKİL YİNE BOŞ KONUŞMUŞ

Avatar
HULKİ 2018-09-04 08:32:47

BU MUHTEREM ZAT BU AÇIKLAMAYI GÜMÜŞHANEDEMİ YAPMIŞ.....