banner388

MHP’nin Muhalif İsmi Koray Aydın, AK Partililerden Oy İstedi

MHP eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve MHP’nin muhalif kesiminin önde gelenlerinde Koray Aydın, 16 Nisan’da yapılacak referandum için AK Partili seçmenlerden ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

MHP’nin Muhalif İsmi Koray Aydın, AK Partililerden Oy İstedi

MHP eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve MHP’nin muhalif kesiminin önde gelenlerinde Koray Aydın, 16 Nisan’da yapılacak referandum için AK Partili seçmenlerden ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

18 Mart 2017 Cumartesi 10:48
MHP’nin Muhalif İsmi Koray Aydın, AK Partililerden Oy İstedi

Samsun HaberSamsun’un İlkadım ilçesindeki fuar içi bölgesindeki Set Düğün Salonu’nda vatandaşlarla bir araya gelen Koray Aydın, AK Parti’nin politikalarını eleştirirken, referandumda oylanacak partili Cumhurbaşkanlığı sistemi maddeler halinde değerlendirdi. 

Aydın: “Bu ülkenin Başbakanı kapı kapı gezerek kendine ihtiyaç olmadığını anlatmaya çalışıyor”

Sözlerine çözüm süreci olarak adlandırılan süreç hakkındaki düşüncelerini açıklayarak başlayan Aydın, AK Parti’nin güvenlik politikalarını eleştirdi. Daha sonra konuşmasına anayasa değişiklik paketi hakkında değerlendirmeleriyle devam eden Aydın, “Bu ülkenin Başbakanı kapı kapı gezerek kendine ihtiyaç olmadığını anlatmaya çalışıyor” dedi.

Devam eden OHAL’i hatırlatan Aydın, hükümete hitaben “Bu beylerin, öngörüsüzlüğü yüzünden bu ülke 15 Temmuz’da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bunun için bu milletten özür dilemeleri gerekir. Yanında duran yaverin FETÖ’cü, özel kalemin FETÖ’cü, altında bulunan askerlerin onda dokuzu FETÖ’cü çıkmış iken, bu millet sana nasıl geleceğini emanet edecek” diye konuştu.

“Anayasa Değişiklik Paketi İle Başbakanlık Kaldırılıyor”

Anayasa değişiklik paketi ile başbakanlığın kaldırılacağını ifade eden Aydın, Başbakanlığın Selçuklulardan günümüze kadar Türk devlet yapısı içinde bulunduğundan bahsetti. Aydın, “Getirmeye çalıştıkları yeni sistemde Cumhurbaşkanına bir şey olması durumunda Cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin yerine bakacak. Bir seçilmiş olarak değil bir atanmış olarak. Hangisinin bakacağı da belli değil, hak getire. Bunun çok büyük tehlikeleri var. 1934 Almanya’sına bakın. Başbakanlık kaldırıldıktan sonra bu sisteme geçildi. Adolf Hitler bu sistemle başa geçti. Sonra Almanya’nın başını belaya soktu, dünyayı savaşa soktu. Bütün insanlık aleminin başına bela oldu. Bunun başka bir örneği de Azerbaycan’da var. Azerbaycan’da bizimkine benzer bir anayasa değişikliği yaptı. Sonra Aliyev karısını tuttu, Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptı” şeklinde konuştu.

Aydın, AK Partili Seçmenlerden ‘Hayır’ Oyu Kullanmalarını İstedi

Aydın, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Yeni sistemle Cumhurbaşkanı devleti yeniden yapılandırabilir. Bakanlıkları kaldırabilir, taşra yönetim sistemini değiştirebilir. Bölgesel kamu kurumları meydana getirebilir. Bu yetkiler eyalet sistemine götürecek yolların döşenmesi manasına gelir. AK Parti iktidarı sürecinde basın özgürlüğünü yara aldı. Devletin denetimi için tek güvencemiz olan 4’üncü güç basın vardı. O da kalmadı. Bu kadar güçlerine, kudretlerine rağmen anketlerde ‘hayır’ oylarının daha fazla görünüyor. Ülkesini seven herkesin ‘hayır’ oyu vermesi gerekir. Torunlarımızın geleceği için çalışıyoruz. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; en büyük sorumluluk sizde, bu bir genel seçim değil, partiye oy vermeyeceksiniz. Partisini çok seven varsa 2019’da genel seçim var ve herkes gider partilerine orada oy verir. Ama bu bütün parti kararlarının ötesinde bireysel insiyatif kullanarak hareket etmemiz gerektiren bir durum. Onun için ülkemizin geleceğini düşünerek, burada bireysel hakkımızı kullanıp, hayır oyu ile seferberlik yapmak mecburiyetindeyiz”

Yasir BABA


 

Son Güncelleme: 19.03.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KALE55 2017-03-18 13:16:00

sen tasalanma koray efendi, biz kime oy vereceğimizi çok iyi biliriz