banner388

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya destek

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın verdiği önergeye destek verdiklerini söyleyen MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya destek

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın verdiği önergeye destek verdiklerini söyleyen MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir önemli açıklamalarda bulundu.

20 Haziran 2017 Salı 11:02
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya destek

Samsun haber - Samsun'da uzun uğraşlar sonucu üretim yapan firmalar Medikal Sanayi Kümelenme Derneği'ni kurdu. Dernek sektörün sorunlarını görüşürken resmi kurumlarda görüşmeler devam ediyor. Medikal Sanayi Kümelenme Derneği'ne en büyük desteği Samsun Valisi İbrahim Şahin gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Samsun zirvesi düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında yapılan toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'da katıldı. Toplantıda Samsun'daki firmaların sorunları görüşüldü.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'da deniz kıyısına endüstri bölgesi kurulması için önerge sundu. Kabul edilmeyen önergeyle ilgili konuşan Usta, bunun peşini bırakmayacağını söyledi. MHP'li Usta ,Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yle de bu konu için göreşeceğini açıkladı.

SAMSUN'A YARAR SAĞLAR

Usta'ya destek verdiklerini belirten MEDİKÜM Başkanı Ahmet Aydemir, “İlk olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Başkanlığında toplantı gerçekleştirirken MHP Grup Başkanvekili de sektörümüzü yakından ilgilendiren soru önergesini meclise vermesi bizleri son derece heyecanlandırdı. Herkesin sektörümüz için ve Samsun için bir şeyler yaptığını görmek bizleri mutlu etti. AK Partili, CHP’li ve MHP vekillerimiz bir çalışma içerisindeler. Önemli olan çalışmaların koordinesini sağlamak. Bu çalışma siyasi bir çalışma değil siyaset üstü bir çalışmadır. Burada kazanacak olan Samsun ve Türkiye’dir.  Herkesin bir şey yapmaya çalıştığı ortamda iletişim bozukluğu yaşanması muhtemeldir. MHP Milletvekilimiz Erhan Usta’nın önergesi ile ilgili bir iletişimsizlik yaşandığını düşünüyorum. Fakat önergenin doğru bir karar olacağını ve Samsun’a yarar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

TEŞVİK DEMEK YATIRIMCI DEMEKTİR

Yatırımların desteklenmesi Samsun'un kalkınması demektir diyen Aydemir, "Yatırımcıların desteklenmesi Samsun’un kalkınması ve istihdamın artmasına işarettir. Samsun’a kurulacak bir tematik endüstri bölgesi ile birlikte sektörümüzde üretim yapan firmalar büyüyeceği gibi yeni yatırımlarında gelmesi muhtemeldir. Bununla birlikte Samsun’daki istihdam artacak. MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın önergesi için geç kalınmış değildir. Belki kıyı bölgesinde açamasak dahi önerge ile mevzuatta değişiklik yapılabilir ise Bafra’da kurulan Medikal OSB’yi tematik endüstri bölgesine çevirebiliriz. Teşvik demek her zaman yatırımcının geleceği demektir. Eğer özel teşvikler sunulacak ise bu önergenin hayata geçirilmesi için el birliği içerisinde çalışma yapılmalı" şeklinde konuştu.
 

Gazete Gerçek / Sezer Sezer

Son Güncelleme: 20.06.2017 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.