banner388

MHP'li Usta Çiftlik Bank'ı TBMM'ye taşıdı

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Çiftlik Bank dolandırıcılığının TBMM tarafından araştırılmasını istedi.

MHP'li Usta Çiftlik Bank'ı TBMM'ye taşıdı

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Çiftlik Bank dolandırıcılığının TBMM tarafından araştırılmasını istedi.

27 Mart 2018 Salı 10:35
MHP'li Usta Çiftlik Bank'ı TBMM'ye taşıdı

Samsun haber - MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Çiftlik Bank ve benzeri saadet zinciri şirketlerinin TBMM tarafından araştırılmasını istedi.

TBMM'ye Araştırma Önergesi veren MHP'li Usta, "Ülkemizde, gelişen teknoloji ve bilgi sistemlerinin de etkisiyle değişen formatlarda dolandırıcılık olayları meydana gelmektedir.  Piyasada saadet zincirleri olarak tabir edilen işleyişe sahip birçok şirket olduğu iddia edilmektedir. Bu tarz şirketler, yüksek kazanç vadederek ve umut ışığı olarak görünerek vatandaşlarımızın hem alın teri ve emekleri karşılığında kazandığı paralarını hem de duygularını sömürmektedir.” dedi.

"GÜVEN İNŞAA EDİYORLAR"

Saadet zincirlerinin nasıl oluşturulduğunu aktaran MHP'li Usta, "Son yılların Türkiye gündemini sarsan en büyük dolandırıcılık olayı olan Çiftlik Bank’ta 132 bin 222 üyeden 1 milyar 139 milyon 972 bin TL toplandı, 687 milyon 838 bin TL geri ödeme yapıldı, katılımcılara vadedilen tutar ise 2 milyar 971 milyon 905 bin TL'dir. Bu bilgiler basında yer alıyor. Şirketin sanal bir çiftlik oyunuyla, adında “bank” geçerek televizyonlarda reklam yapılıyor, tesis açılışlarına tanınmış insanları getirilerek ve ürünlerine TSE Belgesi alarak güven tesis ediliyor, yüksel kazanç vadederek özellikle dar gelirli vatandaşlarımızdan para toplanıyor" diye konuştu.

"VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ"

Bir an önce önlem alınması gerektiğini vurgulayan MHP'li Usta, "Bu tarz dolandırıcılık olaylarının tekrarlanmaması veya erken fark edilerek mağduriyetlerin minimize edilmesi için önlem alınması gerekiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, BDDK, SPK gibi kurumların mevzuatlarının gözden geçirilerek varsa eksikliklerin giderilmesi, denetim ve erken uyarı mekanizmalarının geliştirilmesi, vatandaşlarımızın yüksek gelir vadeden şirketlere karşı bilinçlendirilmesi gerekiyor" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 28.03.2018 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.