banner388

Meteorolojiden Samsun için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Samsun genelinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteorolojiden Samsun için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Samsun genelinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

05 Şubat 2023 Pazar 18:42
Meteorolojiden Samsun için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre Samsun il genelinde 6 Şubat 2022 tarihi sabah saatlerinden itibaren kar yağışının beklendiğini belirtildi. Yapılan uyarıda, “Beklenen yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur; iç kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir. Samsun’un, 19 Mayıs, Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde 400 metre ve yukarısı ile Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Özellikle Samsun-Ankara yolu üzerinde (Kavak - Ladik - Havza) ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca rüzgarın, Samsun'un kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (saatte 40-60 kilometre) esmesi beklendiğinden, oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

VALİ DAĞLI'DAN ÇAĞRI!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, "Kıymetli Samsunlular; soğuk havanın etkisini gösterdiği bugünlerde ilgili tüm birimlerimiz sokakta kalmış ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı misafir etmek için hazır. Sizlerden bölgenizde/çevrenizde bu durumda olanlar varsa 112 hattımıza bildirmenizi istirham ediyorum" dedi.

Kaynak: iha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Gadiş 2023-02-06 14:53:50

Kıyı kesime kar yagmadiktan sonra diğer yerlere yapmasının merkezce önemi sadece barajlar için önemli.Her sene mutlaka yağar bu sene kar yağacak diye çok abartıldı lâkin normal yağışların dışında birşey yok.Kar yağışı olacak yerlere zaten her zaman yağıyor. Hale hazırda Kavakta 20 cm ye yakın kar var.yarinkiyle 50 cm yi bulur.