banner388

MESLEĞİN SON TEMSİLCİLERİ

Samsun’da 63 yıldır saat tamirciliğini yapan Bahri Felamür, mesleğin en eski ve son temsilcilerinden biri olduğunu belirtti.

MESLEĞİN SON TEMSİLCİLERİ

Samsun’da 63 yıldır saat tamirciliğini yapan Bahri Felamür, mesleğin en eski ve son temsilcilerinden biri olduğunu belirtti.

21 Haziran 2016 Salı 17:51
MESLEĞİN SON TEMSİLCİLERİ

Saat tamircisi Bahri Felamür, saat tamirciliği mesleğinin bitme noktasına geldiğini belirtti. 63 yıldır saat tamiriyle uğraştığını söyleyen Felamür, 20 yıldır Yeraltı Camii yanındaki küçük dükkanında geçim mücadelesi verdiğini belirtti. 
Saat tamirciliği mesleğinin bundan sonra mezarda süreceği esprisini yapan Bahri Felamür, “Saat tamirciliği işi, biz gittikten sonra bitecek. Artık saat tamirciliği yapan pek kimse yok. Samsun’un en eski saatçilerinden biriyim. 70 yaşına geldim. 7 yaşımdan beri bu mesleği yapıyorum. Bu mesleğe babamın saatçi dükkanında başladım. Saat tamirciliğinde artık çırak yetişmez. Çünkü bizim aldığımız para bize dahi yetmiyor. Çırağa nasıl para vereceğiz? İşler son yıllarda bitme noktasına geldi. Çin malı saatler piyasa girdiğinden itibaren de tamir oranları git gide düştü. O saatlerin insana zararı da var. Çin malı saatlerin bilezikleri kromdan yapılmıyor. Alüminyumdan yapılıyor. Alüminyum da soyulduğu zaman tene temas ettiğinde insan sağlığına kötü etki ediyor. Şu anda günde ortalama 3-5 müşteri geliyor. Onların da çoğunluğu pil yeniliyor. Bu meslek birkaç sene sonra daha yapılmaz. Biz son temsilcileriyiz” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 21.06.2016 17:59
Anahtar Kelimeler:
PilçinSaat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.