banner388

Mehmetçik Samsun'da And İçti

Samsun’un Bafra ilçesinde 366. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Mehmetçik Samsun'da And İçti

Samsun’un Bafra ilçesinde 366. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

03 Mart 2017 Cuma 13:09
Mehmetçik Samsun'da And İçti

Samsun Haber- Vatani görevini yapmak üzere Samsun İl Jandarma Komutanlığında 5 haftalık eğitimlerini tamamlayan 366. kısa dönem erler Bafra Yeni Spor Salonunda düzenlenen törende yemin ettiler. Törene Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ve erlerin aileleri katıldı.

Ben Askerim Şiiri Okundu

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kısa dönem askerler adına jandarma er Fatih Yakala bir konuşma yaptı. Jandarma er Uğur Sakallı’nın “ Ben Askerim” şirinin okunmasının ardından Samsun İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan jandarma er Ömer Faruk Diker, eğitimlerde emsallerine göre daha istekli ve arzulu eğitimlerine iştirak eden jandarma er Tahsin Barutçu ve yapılan spor testlerinde başarılı olan jandarma er Muhammet Mustafa Gülcan’a Kaymakam Ali Fuat Türker tarafından ödül verildi. Jandarma Yüzbaşı Turgay Asi tarafından verilen komutla 5 haftalık eğitimlerini tamamlayan 366. kısa dönem erler yemin etti.

Ne Kadar Gurur Duysak Azdır

Yemin töreninin ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, “Çok değerli anne ve babalar, kutsal vatan görevini ifa etmek üzere bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel eğitimlerini tamamlayarak yapmış oldukları yeminle jandarma teşkilatının birer mensubu oldular. Çok kısa sürede askerliği ifa ederek karşımızda dimdik duran evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.

Askerlik Türk Gencinin En Farklı Ödevidir

Kaymakam Ali Fuat Türker ise, “Anayasamıza göre askerlik hizmeti her Türk gencinin en farklı ödevidir. Onun için Türk milleti askerlikten mahrum bırakılamaz. Gençlerimiz günü geldiğinde askerlik görevlerini seve seve ifa edeceklerdir. Jandarmamız İçişleri Bakanlığımıza bağlı olarak asayiş ve kanun ordusu olarak uzun yıllardır terörle mücadelede Silahlı Kuvvetlerimizle beraber birçok başarılar elde etmektedirler. Tüm bu gençlerimize kutsal askerlik hizmetlerinin başarıyla tamamlamalarını temenni ederim” diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra kısa dönem erlerin Jandarma Marşı’nın okunması ve tören geçişi ile yemin töreni sona erdi.

Son Güncelleme: 03.03.2017 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.