banner388

Mecliste gergin anlar

Ladik Belediyesi’nde bulunan terminal alanı kullanımının park alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin gündem maddesi hararetli bir şekilde tartışıldı. Tartışma sonrasında belediye başkanı ve bazı meclis üyeleri salonu terk etti.

Mecliste gergin anlar

Ladik Belediyesi’nde bulunan terminal alanı kullanımının park alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin gündem maddesi hararetli bir şekilde tartışıldı. Tartışma sonrasında belediye başkanı ve bazı meclis üyeleri salonu terk etti.

14 Haziran 2017 Çarşamba 17:05
Mecliste gergin anlar

Samsun Haberİlgili gündem maddesinin bir ay sonraki komisyona ertelenmesini istedi. Fakat meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, ilgili maddeyi meclis üyelerinin oylarına sundu. Gündem maddesi meclis üyelerinin verdiği oylarla oy çokluğunda meclisten geçti. Bu duruma tepki gösteren Ladik Belediye Başkanı Selim ÖzBalcı, Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz, AK Parti Meclis Üyeleri Aslan Koca, Mustafa Erbay ve Celal Tuzcu meclis salonunu terk etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Haziran ayı 12. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1.Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında toplandı.

Gündem maddeleri tek tek onaylanırken, sıra 19. maddeye geldi. 19. madde de Ladik Belediyesi sınırlarında bulunan terminal alanı kullanımının park alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği görüşüldü. Görüşülen gündem maddesi için Ladik Belediye Başkanı ve bazı AK Partili meclis üyeleri ilgili maddenin 1 ay ertelenmesini istedi.

KOCA: “BİZE 1 AY ZAMAN VERİN”

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Aslan Koca, “Bu maddenin ertelenmesini istiyoruz. Bu maddenin bir dahaki toplantıya kadar ertelenmesini istiyoruz. Burada değişik sıkıntılar var. Bu sıkıntıların giderilmesi için bu maddenin geri çekilmesini istiyorum. Burası problemli bir yer. Bunun için bunu Büyükşehir Belediyesi ile oturup konuşmak istiyoruz. Mahkemelerde falan uğraşmak istemiyoruz. Bize 1 ay gibi zaman verin” dedi.

ÖZBALCI: “BURADAN BİR SONUÇ ÇIKMAZSA YARGIYA GİDECEĞİZ”

İlgili gündem maddesinin geri çekilmesini isteyen Ladik Belediye Başkanı ve AK Parti Meclis Üyesi Selim Özbalcı, “Bu madde geri çekilsin. Yoksa başka sıkıntılar doğacaktır. Ladik Belediyesi olarak bu maddenin bir süre geri çekilmesi taraftarıyız. Bahsi geçen alan Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği terminal alanın kullanımının park alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planında 1/5000 ile 1/1000’likte uygulama planında bir değişikliktir. Burada terminal alanının yeşil alana çevrilmemesi gerektiğinin kanaatindeyim. Burası için biz valiliğe gerekli şikayetlerimizi yaptık. Eğer buradan bir sonuç alamazsak yargıya gideceğiz” diye konuştu.

“MECLİS ÜYELERİNİN RET OYU KULLANMASINI İSTİYORUM”

Otogar alanı ile ilgili herhangi bir toplantıya çağrılmadığının altını çizen Özbalcı, “Terminal alan diye bir alan yokken buranın yeşil bir alana çevrilmek istenmesi bizim için uygun bir durum değildir. Burası Ladik’in tapulu arsasıdır ve ticaret alanıdır. Geçmişinde hiçbir zaman terminal ya da otogar olmamıştır. Devir tasfiye komisyonlarına belediye başkanları çağrılır. Fakat biz bu toplantıya çağrılmadık. Sonradan bize burayı onayladığımıza dair bilgi geldi. Meclis üyesi arkadaşlarımdan eğer geri çekilmeye yönelik bir oylama yapılmayacaksa reddine oy kullanmaları için ilçem adına rica ediyorum. Burası uzun süredir otogar olarak kullanıldı. Burada birçok işyeri var ve kiraya vermiş. Burası Ladik Belediyesi’nin tapulu arsasıdır. 3 yıldır neredeydik. Böyle bir dünya yok. 3 yıl boyunca büyükşehir belediye başkanımıza otogar yeri yapımı için yalvardım. Burası iyi niyetle Turan Çakır’ın dediği gibi değildir. Ret oyu vermenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

AKYÜZ: “HANGİ BELEDİYE BAŞKANININ FERYADINA KULAK VERDİNİZ?”

Daha sonra tartışmalara katılan Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz ise, “Biz meclis üyesiyiz. Vatandaşların sorunlarını dile getirmek için meclise geliyoruz. İktidar üyelerinin söyledikleri her şeyi ‘doğrudur’ manasında meclisten geçiriyoruz. Bir kısmı mahkemeden geri dönüyor. Haklı eleştiri yapan Mustafa bey muhalefetin çatlak sesi oluyor. Görüyorum ki sadece halkın sorunlarının mecliste tartışılmasından ziyade mevcut seçilen belediye başkanları ve meclis üyeleri de kendilerini kurtaramaz duruma gelmiştir. Diğer siyasi parti arkadaşlarımız ile oturup konuştuğumuzda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak’ın herkese sadece büyükşehir belediyesinin yaptığı projelerin kabul edilmesi gerektiğini, doğru olduğunu, buna itiraz edilmemesi gerektiğini, her şeyin doğrusunu şehir için onların düşündüğünü hatta agresif tutumda dikkate almadan hem belediye başkanlarını, hem meclis üyelerini, hem sivil toplum örgütü başkanlarını, hem de ticaret erbaplarını sanki mecburiyet var, biz meclise geldiğimiz zaman neye evet veya hayır diyeceğimiz önceden kararlaştırılmış, büyükşehir de bizim yaşam alanlarımızı belirlemiş bunlarla ilgili kararları da almış. Zennube hanım da ‘meclis zaten formalite, zaten meclisi dolduracak, ne üyeleri bilgilendirmeye ihtiyaç var, ne de buradaki belediye başkanını dikkate almaya ihtiyaç var. Samsun’da yaşayan biri olarak benim için cız ediyor. Şu mecliste biz hangi belediye başkanının feryadına ya da bir meclis üyesinin talebine biz bürokratlara karşı yenilmeden dik durabildik. Bu adamlar Samsun’un kötülüklerini mi istiyorlar da hiçbir uyarımız, hiçbir görüşümüz dikkate alınmadan sadece bu meclise geldiğimizde önümüze konulan beyaz kağıda yazılan gündem maddelerini kabul edilecek ya da ret edilecek. Bizim söylediklerimiz doğru olmayacak, tartışılmayacak, dikkate alınmayacaksa biz neden meclis üyesi olduk. Belediye başkanlarının feryatları dikkate alınmayacaksa, bölgelerinde niye seçildiler. Bu belediye başkanlarının da kendi halkına bir sorumluluğu var. Bunların kararını kim veriyor. Bizim sahibimiz kim”

ÇAKIR: “OTOGAR ALANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TAPULU MALIDIR”

Konuşmaların bazı meclis üyeleri de ilgili gündem maddesinin komisyonda bekletilmesini istedi. Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “İlçe belediyemiz idari anlamda buranın yeşil alan olmasını istemiyor. Bunu komisyonda konuştuk. Bunu komisyondan geldiği gibi oylayacağım. Burası fiilen belki 30 yıldır otogar olarak kullanılan bir yer. Uzun süredir burası otogar olarak kullanılıyordu. Buranın yetki ve sorumluluğu Büyükşehir Belediyesindedir. Ladik’de Erbaa’ya giden yol istikametinde otogar yeri oluşturuluyor. Büyükşehir Belediye sınırları genişlediğinden itibaren otogarların kullanımı ve tasarrufu da bizim sınırlarımıza girdi. Otogarların büyükşehir belediyesi tarafından işletilmesi veya yerlerinin tespiti büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Devir Teslim Komisyonu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda Ladik Belediyesi’ne ait olan otogarı Büyükşehir Belediyesi’ne devretmiştir. Alınan bu karardan sonra buranın mülkiyeti Ladik Belediyesi’ne ait değil. Ladik Belediye Başkanı’nın belki bilgisi olmayabilir. Bunu tapu, komisyon raporu ile devretmek zorundadır. Burası otogar alanıdır ve tapusu büyükşehir belediyesindedir.

ÖZBALCI, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, LADİK BELEDİYESİ’NİN BU ARSASINI GASP ETMİŞTİR”

Çakır’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan Özbalcı, “Bunu yeni öğrendim. Gerçekten çağ atlamışız. Bu kadar hızlı ve bu kadar çabuk olmuş. Hay maşallah. Devir Teslim Komisyonu bu toplantıyı yapmamıştır. Ladik Belediye Başkanını bu toplantıya çağırmamışlardır. Ladik Belediyesi’nin bu arsası gasp edilmiştir. Tam 1 aydır Samsun valiliğine yapılan işlemin hukuksuz olduğunu yazıyla bildirdik. Gerekirse yargıya gideceğiz. Devir Tasfiye Kurulu bu toplantıyı yapmamıştır. Toplantı tutanağının altına ‘Ladik Belediye Başkanı toplantıya katılmamıştır’ diye yazmıştır. Külliyen yalandır. Bu toplantı yapılmadan Yusuf Ziya Yılmaz istedi diye, Samsun Valisi İbrahim Şahin burayı vermiştir”

AKYÜZ: “ALBAYRAK VE YURT YÖNETSİN MECLİSİ”

Akyüz, “Bir arazinin kendi belediye başkanının bile haberi olmadan elinden alınıyorsa, bu meclisi fesh edin. Çağırın Samsun Büyükşehir Belediye Genel Sekreterleri Zennube Albayrak ve Mustafa Yurt otursunlar buraya, ikisi beraber yönetsinler. Bunu söyleyecek kadar yüreği yoksa meclis üyesi arkadaşlarımın bu kadar mı kitlendik. Buradaki meclis üyeleri halkın onlara vermiş olduğu yetkiyi bürokratların önüne sermesinler. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır”

Konuşmaların ve tartışmaların ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİSİ TERK ETTİLER

Bunun ardından ayağa kalkan Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz, “Bu meclise yazıklar olsun. Bundan sonra Zennube hanım gelsin meclis üyeliği yapsın. 85 tane meclis üyesi ne iş yapar” diyerek salonu terk ederken, ardından Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Meclis Üyeleri Aslan Koca, Celal Tuzcu ve Mustafa Erbay’da alınan karara tepki göstererek meclis salonunu terk ettiler.

Son Güncelleme: 15.06.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ladikli 2017-06-15 11:16:13

Selim efendi, sen milletin babasından dedesinden kalan tapulu malına ben uygun buldum karar verdim aldım deyip çökmeye kalkıyorsunya. Senin yaptığın gasp olmuyor da bu mu oluyor. Ancak mecliste show yaparsın sen...

Avatar
Mustafa tosun 2017-06-15 10:04:01

Selim başkanı yedirmeye Oğuz Ladik halkı enaz bir bafrali çarşamba li havalı kadar Samsunlu dur değilsek ki durum bunu gösteriyor bırakın Amasya ya baglanalim altı üstü bir referandum

Avatar
ladik sevdalisi 2017-06-15 23:10:11

selim baskanim endogrusunu yapti yusuf ziya yilmaz istedigi gibi yakip yikamaz selim baskanimizin arkasindayiz

Avatar
Halim Yaman 2017-06-16 23:29:47

Memleketimle ilgili tartışılan bu konuları merakla ve dikkatle izledim.Manzarayı umumiye hazin üzüldüm

Avatar
birisi 2017-06-18 23:31:44

Allah yardımcımız olsun