banner388

Meclis o kararları onadı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mayıs ayı 10. Birleşiminin 1. Oturumunu gerçekleştirdi.

Meclis o kararları onadı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mayıs ayı 10. Birleşiminin 1. Oturumunu gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2017 Cuma 17:34
Meclis o kararları onadı

Samsun HaberMeclis 1. Başkanvekili Turan Çakır Başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşen meclis toplantısında 50 madde onaylandı.

Büyükşehir’in açık veren kasası onaylandı

Gündemin ilk maddelerinden biri olan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Daire Başkanlığının 2016 yılı Bütçe Kesin Hesabı mecliste incelendi. Yapılan incelemede 2016 yılı 260 milyon tahmini bütçe olan Büyükşehir Belediyesi’nin kasası 150 milyon TL açık vererek 770 milyon TL olarak onaylandı.

Açık veren Büyükşehir, Bitlis’in yollarını yapacak

Kasası açık veren Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir ilişkisi kurulan Bitlis’te belirlenecek cadde ve sokaklarda harita ölçüm işleri, etüt proje hizmetleri, altyapı, üstyapı ve bina cephelerinin iyileştirme işleri projelerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ve yaptırılması teklifi komisyondan sonra mecliste de onaylandı.

Gülsan Sanayi Sitesi 6 ay içerisinde boşaltılacak

Meclisin diğer gündem maddelerinden biri olan Gülsan Sanayi Sitesindeki çevre düzeni planı değişikliğine uygun olarak sanayi sitesi kullanımının, dini tesis alanı, kültürel tesis alanı ve rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlenmesi imar planı oylaması da meclisten oy birliği ile kabul edilirken, Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır’ın 2 gün önce sanayi esnaflarına gerekli tebligatların yapıldığı ve 6 ay içerisinde boşaltılacağını söylemişti.

FETÖ’yü anımsatan sokak ismi değiştirildi

Meclisin bir diğer gündem maddelerinden biri olan Terme ilçesindeki ‘Samanyolu Sokak’ isminin Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) çağrıştırdığı için değiştirilerek isminin 612. Sokak olması onaylandı. Buna göre Terme Belediyesi Meclisi tarafından Terme’nin Yenidoğan Mahallesindeki Samanyolu Sokak ismi FETÖ’yü çağrıştırdığı için isminin 612. Sokak olarak değiştirilmesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Gökhan İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şevki altın 2017-05-12 23:11:06

Samsun Büyükşehir, başka yerlere para harcayacağına, Samsun'da yapılacak çok işvar.

Avatar
HASAN ATAK 2017-05-12 23:18:52

Yokkk artıkkkk. Başka illere mi. Samsun bitti başka ile????

Avatar
Ali 2017-05-12 23:21:25

Buradaki esnafın mutahidin parasini ödedi de şimdi Bitlis esnafimi kaldı üst kadrosu kompile dunyaligi yapti