banner388

Manda kaymaklı lokum ödül getirdi

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından Türkiye Kültür Ürünleri Oskarı Yarışması şampiyonu Samsun İl Kültür Müdürlüğü tarafından aday gösterilen Şekerci Faris Tarihi Bafra Lokumcusu oldu

Manda kaymaklı lokum ödül getirdi

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından Türkiye Kültür Ürünleri Oskarı Yarışması şampiyonu Samsun İl Kültür Müdürlüğü tarafından aday gösterilen Şekerci Faris Tarihi Bafra Lokumcusu oldu

07 Mayıs 2017 Pazar 12:34
Manda kaymaklı lokum ödül getirdi

Samsun Haber: Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından Türkiye Kültür Ürünleri Oskarı Yarışması şampiyonu Samsun İl Kültür Müdürlüğü tarafından aday gösterilen Şekerci Faris Tarihi Bafra Lokumcusu oldu. Manda kaymaklı lokum, yarışmada birinci olmayı başardı.

Manda kaymaklı lokum, aldığı 96.8 puanla şampiyon oldu. 8 kategoride 63 şehirden 320 ürün, yarışmada şampiyonluk için yarıştı. Faris Tarihi Bafra Lokumcusu adına mücadele eden Dilek Yüksel, mücadelede birinciliği göğüsledi.

Yüksel ailesi, 4 yıldır lokum üretimi yapıyor. 41 yaşındaki Faris Yüksel açıklamalarında, “Büyük dedem Şükrü Efendi 1887 yılında lokumculuğa başlıyor. Ardından bu mesleği devralan dedem Faris Yüksel, manda kaymaklı lokumu üreten ilk kişi. Ondan sonra da babam Çetin Yüksel, 4'üncü kuşak olarak da ben bu mesleği devam ettiriyorum. Biz 1.5 asırdır sülale olarak lokum üretiyoruz. Manda kaymaklı lokum da bizim için bir üründen ziyade bir kültür, nesilden nesille aktarılan bir lezzet. Ailemin hikayesi ile başvurduğumuz yarışmada 96.8 ile en yüksek puan alarak finale kalmıştık. Daha sonra finalde kalite birincilik ödülünü kazandığımız için çok mutluyuz. 4 nesildir aile mesleğini sürdürmekte olduğumuz kültür mirası olan manda kaymaklı lokum Türkiye genelinde böyle bir birincilik kazandı” ifadelerini kullandı.


Bulunduğu tarihten günümüze manda kaymaklı lokumu orijinal tarifine uygun olarak hiçbir değişiklik yapmadan ürettiklerini söyleyen Faris Yüksel, manda kaymaklı lokumu yıllardır orijinaline uygun olarak ürettiklerini belirtti ve  "Bu ödül bizim açımızdan bu lokumu 1936'da ilk bulan kişi olan dedem şekerci Faris Yüksel'e verildi. Bu lokum öyle bir noktaya geldi ki Samsun denilince ilk akla gelen ürünlerden birisi oldu. Bu lokumun en büyük özelliği kaymak ve lokum aynı anda damakta erir ve aynı anda o lezzet alınır. Kaymak Kızılırmak Deltası'nda yetiştirilen mandalardan elde edilir" dedi.

Dilek Yüksel, Türkiye Kültür Ürünleri Oskarı Yarışması’nda  birincilik ödülünü kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Hem Samsun için hem ailemiz için çok değerli bir ödül olduğunu düşünüyorum. Eşim ve kayınpederim ile manda kaymaklı lokumu üretmeye devam ediyoruz. 4 kuşaktır devam eden bir aile kültürünü sürdürüyoruz. İnşallah gelecek nesillerimizde bu kültürü devam ettirecek” açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin senturk 2018-10-26 14:47:30

Öncelikle teşekkür ederim. 1.5 asırdır yürüttüğününuz
Ülkemizde malesef böyle işletmelerin sayısı çok az. Ben çok tatlı seven biri olarak kargoyla sipariş vermek istiyorum. Ama önce irtibat kurup telefon numaranizi rica ederim.

Avatar
kamil kılıc 2018-10-26 16:37:12

kaymaklı lokumdan almak istiyorum ama iletişim tlf yok nasıl sıparış verebilirim teşekürler

Avatar
Beyza 2018-11-05 12:37:44

Kargo ile sipariş gönderiliyor mu