banner388

Makedonyalı heyet Samsun'a geldi

Makedonya Cumhuriyeti'nden heyet Samsun'a geldi. Sevgi Kafe'de düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.

Makedonyalı heyet Samsun'a geldi

Makedonya Cumhuriyeti'nden heyet Samsun'a geldi. Sevgi Kafe'de düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 17:40
Makedonyalı heyet Samsun'a geldi

Samsun haber - Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti ile Makedonya Cumhuriyeti arasındaki bağları güçlendirmek için Havza Belediyesi ve Makedonya'nın Merkez Jupa Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Merkez Jupa Belediyesi yetkilileri Samsun'a gelerek Bakan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ile birlikte kahvaltı programına katıldı.

Programda Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Havza Belediyesi ve Jupa Belediyesi arasında daha önce de bir temas kuruldu ve kardeş şehir anlaşması yapıldı. Biliyorsunuz 25 Mayıs aynı zamanda Atatürk'ün Havza'daki ziyareti ve kalış süresinin başlangıç tarihi. Onun için yarın Havza'da törenler var. Makedonya'dan belediye başkanımız ve müsteşarlarımız, milletvekillerimiz var. Kalabalık bir heyetle bizleri ziyarete gelmişler. Balkan toprakları bizim topraklarımız. Balkanlarda onlara göre azınlık bize göre yerleşik bir Türk nüfusu var.  Balkanlar inanılmaz güzel bir yer. Önceki görevlerim dolayısıyla onlarca kez o bölgeleri gezdim. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemde Makedonya'daki bir seyahati dolayısıyla burada bir toplantı yapmıştı. O toplantı beni çok şaşırtmıştı. Adeta bu toplantı on binlerce kişinin Türk bayraklarıyla katıldığı bir miting gibiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızı orada misafir etmişlerdi. O günleri hatırladıkça inanın insanın gözleri yaşarıyor. Balkanlara bir birim katkı sağladığınızda on birim karşılığını görüyorsunuz. Onun için o bölgeye bizim daha çok yönelmemiz gerekiyor. Balkanlara yönelik daha etkili, daha ciddi ama daha sık temaslarımızın olması gerekiyor. Oralarda ne kadar çok olursak, oradaki vatandaşlarımızın göğsü o kadar çok kabaracaktır ve kendilerini güçlü hissedeceklerdir."dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.