banner388

Mahalleli tel örgüyle kapatılan yolun açılmasını istiyor

Samsun’da elektrik dağıtım şirketi tarafından “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle kapatılan sokağın açılmasını isteyen mahalle sakinleri, yolun kapatılmasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Mahalleli tel örgüyle kapatılan yolun açılmasını istiyor

Samsun’da elektrik dağıtım şirketi tarafından “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle kapatılan sokağın açılmasını isteyen mahalle sakinleri, yolun kapatılmasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

04 Aralık 2021 Cumartesi 16:40
Mahalleli tel örgüyle kapatılan yolun açılmasını istiyor

İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerinin 50 yıldır evlerine ulaşım sağladığı Timurlenk Sokak'taki yol, elektrik dağıtım şirketince “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle otopark yapılmak üzere çift yönlü olarak tel örgü çekilerek kapatıldı. Evlerine ve gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını belirten mahalle sakinleri mağdur olduklarını belirterek, yolun tekrar açılmasını talep ettiler.

Vatandaşlar, 50 yıldır kullandıkları yolun kapatılmasıyla birlikte gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını iddia ettiler. Önceden yürüyerek 2 dakika uzaklıktaki mesafelere şimdi ara sokaklardan 20 dakikada zor gittiklerini ifade eden mahalle sakinleri, akşam saatlerinde evlerine gelecek çocukları için endişe ettiklerini dile getirdiler.

"50 YILLIK YOL KAPANDI"

Söz konusu yolun 50 yıldır açık olduğuna dikkat çeken mahalle sakini Safiye Akdemir, “Bu yolun açılması gerekiyor. Çocuklarımız okula geliş-gidişlerde zorluk çekiyor. Kız çocukları yol kapalı olduğu için sokak aralarından gitmek zorunda kalıyor. 10 yıldır burada oturuyoruz. 50 yıllık yolumuz kapandı. Açılmasını istiyoruz” dedi.

2 DAKİKALIK YOLU 15-20 DAKİKA UZATTI

Yolun çift taraflı olarak kapanması ile gidecekleri mesafenin bir hayli uzadığına değinen mahalle sakini Aydın Kırbıyık, “12 yıldır bu mahallede oturuyorum. Çocukluğum da buralarda geçti. 50 yıldır bu yolu kullanıyorduk. Yetkililere sesleniyorum, herhangi bir durumda itfaiye ve ambulans hangi yoldan geçecek? Sürekli olarak bu yolu kullanıyorduk. Şimdi bakkala gitmek için 2 dakikalık yolu 15-20 dakika yürüyerek dolanıyoruz. Acilen yolun tekrardan açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"LAMBASIZ ISSIZ SOKAKLARDAN GEÇMEK ZORUNDA KALDIK"

Özellikle öğrencilerin ve kız çocuklarının mağdur olduğunu belirten 19 yaşındaki mahalle sakini Şenol Bilgin, “Bu yol, ‘tapusu benim’ denilerek ansızın kapatıldı. Evlerimize gitmekte zorlanıyoruz. İmza toplayıp, valiliğe vereceğiz. Öğrenciyiz, akşam saatlerinde stajdan dönüyoruz. Eve gelirken yol kapandığı için arka sokaklardan lamba olmayan ıssız yerlerden gelmek zorunda kalıyorum. Önceden bu yolu kullanırken bir sıkıntı oluşmuyordu. Bir kez daha yol kapanmıştı, mahalleli tepki gösterince açılmıştı. Şu anda ise 3-4 gündür yol kapalı ve kullanamıyoruz” şeklinde konuştu.

"YOL TAPULU MÜLKÜMÜZ"

YEDAŞ elektrik dağıtım şirketinden yapılan açıklamada ise söz konusu yolun "tapulu mülkleri olduğuna" değinildi. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve saha ekibini güçlendirebilmek adına yeni araçlar tahsis ettiklerinden bakımın artması sebebiyle de depo alanının yetmemeye başladığını ifade eden şirket, tapulu mülklerinden geçen yolu şimdiye kadar idare ettiklerini, araçların güvenliği için otopark ihtiyacından dolayı bu kararı almak zorunda kaldıklarını söylediler. Yol konusunun belediye ile çözülmesi gerektiğine değinen yetkililer, çözüm için belediyeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memocan 2021-12-05 10:27:50

Vatandaş ait olsa o mülk vatandaş yapsa bunu, memleketin bütün polisi emniyeti müdahale eder, daha önce yaşandı gençlik parkının orada, yedaş bir kurum olduğu için müdahale edilmiyor, yazık valla, sonra devletten adalet bekliyoruz arıyoruz

Avatar
Weli 2021-12-04 21:34:42

Heryeri özelleştirme yalanı ile satmanın sonucu. Memleketin geleceği böyle olacak kapatacaklar benin benim diye diye herseyi

Avatar
ali 2021-12-05 04:34:07

eski bir yedaş çalışanı olarak diyebilirim ki kan emmici bir şirkettir bana yapılan mobingi unutmayacağım beni değilde hep çalışan kızları kollayan bir şirkettir hiç bir şikayet çözümlenemez mühendise 3000 tl veren zavallı bir şirkettir hakkımı helal etmiyorum

Avatar
Ali bora 2021-12-05 11:10:56

Mademki devletin yerini kiralamışlar oto par yetersi diyorlar hemen teyaşın yol üstünde lojmanı yan tarafını kiraladıkları vatandaşı madur etmeye kaki yok bizler vergilerini ödeyip fedakarlık yaptıysak onlara yapsınlar lütfen tapu benimdiye insanlık yapıp yolu açsınlar

Avatar
Samsunlu 2021-12-12 13:21:33

Bizim halkımız abartmayı sever bir yan sokaktan ben geçtim aynı mesafe sağ ve solda yol var aynı yere aynı istikamete aynı sürede çıkılıyor bide denmiş ki elektrik yok ıssız sokaklar sanatsınız sadece o yolda ışıklandırma var her mahalle sokakta var aydınlatma ıssız da değil haliyle bu yol kapatıldığı için diğer yollar da sürekli kullanılıyor bu yüzden işlek cadde 2 dakikalık yolu 20 dakikaya gidiyoruz diyenler de abartmasın 20 dakikada meydandan belediye evlerine gidiliyor