banner388

Kyk ve vergi borçlarına af mı geliyor

TBMM'nin gündeminde Kyk ve vergi borçları konuşuldu.

Kyk ve vergi borçlarına af mı geliyor

TBMM'nin gündeminde Kyk ve vergi borçları konuşuldu.

19 Şubat 2020 Çarşamba 21:31
Kyk ve vergi borçlarına af mı geliyor

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde KYK kredi borçları ve vergi borçlarına dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda taşeron, EYT, sosyal politika sorunları, esnaf ve çiftçilerin dertleri gündeme geldi. Genel Kurulda KYK kredi borçları ve vergi borçları hakkında bir açıklama yapıldı. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, KYK kredi borçları için düzenleme ve vergi borçları için af talep etti.


YAPILAN AÇIKLAMA

Dursun Ataş:

“SGK, vergi, KYK borçları, trafik cezaları gibi borçlarını ödeyemeyen; yine, borçlarını yapılandıran ancak kriz nedeniyle 2 taksit ödeyemeyip yapılandırma hakkını kaybeden 4 milyondan fazla vatandaş mağdur durumdadır. Kurumlar da bu kişilere e-haciz takibi başlatmış, banka hesaplarına bloke koymuş, araçlarına yakalama kararı çıkarmıştır ve mağduriyet her geçen gün büyümektedir. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin sorumlusu vatandaş değildir, yanlış ekonomi politikalarının bedeli de vatandaşlara ödetilmemelidir.


Bu nedenle, borçları altında ezilenler için ve -6736, 7020 ve 7143 sayılı- yapılandırma hakkı bozulanlar için yeniden borç yapılandırmasının bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Milyonlarca mağdur insanımızın gözü kulağı bu yapılandırmadadır.” dedi.

Kaynak: Kamuilanları.com

Son Güncelleme: 19.02.2020 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2020-02-20 00:28:44

Af gelirse borcunu zamanında ödeyenlerin parasını da geri versinler.

Avatar
Esnaf 2020-02-19 22:13:04

Helal olsun iyi partiye bankalar.kredi kartları.vergi.ssk.bagkur.trafik vb gibi cezalara genel af çıksın artık.yeter hareket edemez olduk.ssk li çalışamaz olduk.4.1 i kesilirse eve kaç kuruş girecek insaf ya kaç senedir mahduruz.her cezaya af çıktı kendi ve kendi yandaşlarına ama gariban batmış bitmiş esnafa af yok.Yeterrrrr

Avatar
kyk 2020-02-20 09:28:03

kyk yapılandırması çıksın artık. okurken aldık iyi güzel de iş sahibi olunca kesmeye başla. daha işe giremedim nasıl ödeyeceğim.

Avatar
cıhan 2020-02-20 09:32:53

eyt yokmu af yazıklar olsun hukumete

Avatar
Mert 2020-02-20 10:14:37

Biz eşek miyiz? kriz bize yok muydu? çocuğumuzun rızkından artırıp vergi borçlarımızı cezalarımızı ödedik. 2 ayda 1 maaşımızın yarısını elimize almadan devlete verdik. biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? adalet, hak, hukuk her şey bitmiş bu ülkede. kanunlara uymaya lüzum kalmamış, nasılsa tutukluya da af var dolandırıcıya da, hırsıza da, borcunu ödemeyip kaçana da.

Avatar
takipçi 2020-02-20 12:13:22

bu durumda borcunu zamanında ödeyenler enayi ve keriz. ödemeyenler ise akıllı ve kurnaz.yani devletimiz de kimlerin yanında olduğunu göstermiş oluyor.

Avatar
Akan 2020-02-20 12:48:32

Bu zamana kadar ne kadar KYK, GSS, SGK, TSK, Vergi vb borcum olsa hepsini günü gelmeden hiç icraya takibe vb düşmeden zamanında eksiksiz ödedim. Hatta GSS borçları silindiğinde ben ödemiş olduğumla kaldım ve geri alamadım. Eğer şimdide KYK silinirse kimseye hakkımı helal etmem. Yapılandırmaya eyvAllah ama tamamen silinmesine karşıyım. Ben bu memlekette herşeyi zamanında yaparak enayilik mi yapıyorum acaba, yoksa diğerleri mi çok kurnaz ?