banner388

KÜSİ İl Heyetinden, Rektör Bilgiç'e ziyaret

KÜSİ İl Heyeti üyeleri, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti.

KÜSİ İl Heyetinden, Rektör Bilgiç'e ziyaret

KÜSİ İl Heyeti üyeleri, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti.

17 Nisan 2018 Salı 20:15
KÜSİ İl Heyetinden, Rektör Bilgiç'e ziyaret

Samsun Haber-Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Heyeti, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'e ziyarette bulundu.

Ziyarette, heyetin Samsun genelinde yaptıkları çalışmalar, çalışmalar ile alınan yol ve atılacak doğru adımlar hakkında Rektör Bilgeç ile KÜSİ İl Heyeti fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ve aynı kurumdan Ali Kemal Kara, KOSGEB İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, KÜSİ İl Temsilcisi ve Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Kurgan, Samsun Teknopark Müdürü Buğra Çolak ile OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, OMÜ Rektörü Bilgeç'i makamında ziyaret etti.

OMÜ SANAYİ VE SEKTÖRÜN HİZMETİNDE

Rektör Bilgiç, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, OMÜ araştırma merkezleri, akamdemik personeller ve birim laboratuvarlarının her zaman sanayi ve sektörün hizmetinde olacağını ifade etti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin akademik kısmının gerekliliğine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark ve OMÜ TTO olarak desteklerinin süreceğini ve OMÜ olarak daha çok akademisyen katmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

SAMSUN SANAYİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, ziyarette sanayi adımlarını detaylıca anlatırken, Samsun hizmet sektöründe yüzde 75 ön plana çıktığını fakat sanayinin ise sadece yüzde 10-15 civarında katkı yaptığını dile getirdi. Müdür Altunsoy, Sanayinin mevcut sektörel payını yükseltmek için kamuoyunun da görüşü alınarak sanayi eylem planları hazırlanıyor. Bizler kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin gerekliliğine inanıyoruz ve bu yönde farkındalık oluşturmak adına ildeki büyük ve orta ölçekli firmalara KÜSİ ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.04.2018 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.