banner388

Kursiyer aşçıların mutlu günü!

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere plaket ve hediyeler verildi.

Kursiyer aşçıların mutlu günü!

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere plaket ve hediyeler verildi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 19:06
Kursiyer aşçıların mutlu günü!

İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası tarafından AB desteği ile açılan ‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)’ kursunda başarılı olan 10 kursiyere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Genç İstihdamı Destekleme Projesi dahilinde İŞKUR iş birliği ile AB desteğiyle birlikte Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu’nun çalışmaları sürüyor. MEMGE projesi dahilinde aşçılık, pastacılık, pideci ve garsonluk eğitimlerini alan kursiyerlerden bu ay dereceye giren 10 kursiyere plaket ve kaftan verildi.
Hediye töreninden önce söz alan Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, AB’den destek alarak çok önemli bir işi başardıklarını ifade ederek bütün Samsunluları projeye destek vermeye çağırdı.
Daha sonra konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, bu projenin tamamlanmasıyla Türkiye’nin en büyük eleman ihtiyacı olan hizmet sektörünün kalifiye elemanlara kavuşacağını belirtti.
Kursiyerlere ödüllerini verdikten sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Çok kıymetli kursiyerlerimizi ve projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü onlar çok önemli bir eksikliği dolduracaklar. Hizmet sektöründe en büyük eksiklerden birisi eleman unsurudur. Bu proje, en büyük eksikliği giderme noktasında önem arz etmektedir. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projede katkımız olduğu için sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

Samsun ve Türkiye için örnek bir projeye imza attıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bugün burada olmaktan son derece sevinçliyim. Her gün bir yerlerdeyiz ama buraya severek ve koşarak geliyoruz. Çünkü burada ülkemizin son zamanlarda ihtiyaç duyduğu kaliteli kalifiye elemanların yetişmesi noktasında çok önemli bir projenin alt yapısı olan bir yerdeyiz. İlkadım Belediyesi olarak buranın bir paydaşı olmaktan büyük gurur içindeyiz. İnanıyorum ki burada bundan sonrada şimdikinin 3-5 katı daha kalifiye eleman eğitilecek. Samsun ve Türkiye’nin ihtiyacı olan hizmet alanlarında açığı kapatmış bulunacak. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum, katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Ek olarak 2 günlüğüne kursiyere bazı teknikler göstermek için gelen ünlü pasta-börek tasarımcısı ve televizyon programı sunucusu Gülenay Yüce, böyle önemli bir kursa katkı vermekten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Programda ek olarak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, oda başkanları, davetliler ve kursiyerler yerini aldı.
Program, başarılı tüm kursiyerlere hediyelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından yapılan ürünlerin kontrol edilmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
IlkadımSamsunKurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.