banner388

Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İlkadım Belediyesi vatandaşların hijyenik bir ortamda kesim yapabilmelerini sağlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İlkadım Belediyesi vatandaşların hijyenik bir ortamda kesim yapabilmelerini sağlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

05 Temmuz 2020 Pazar 15:05
Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı

HİJYEN KURALLARINA UYULACAK


Güzeldere Mahallesi'nde 27 dönümlük arazi üzerinde olan İlkadım Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda hem satıcıların hem de kurbanlık alacak vatandaşların rahat ve hijyenik bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi için yol, su ve elektrik gibi alt yapı çalışmaları yerine getiriliyor.

Pazar yerinde doktor ve veterinerlerin hazır bulunacağı sağlık merkezleri faaliyet gösterecek. Alanda satış yapan ve kurbanlık almak için gelen vatandaşların ateş ölçümü, maske ve el dezenfektanı sağlık işleri ekipleri tarafından yapılacak.

"HİZMET KALİTESİNİ YUKARI ÇEKTİK"

Kurban kesim yerlerinde vatandaşlara atıklarını atabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri, çaylarını içebilecekleri, kahvaltı yapabilecekleri mekanlarda korona virüsü tedbirlerine uyulacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Her sene hizmet kalitesini daha yukarıya çıkarmaya gayret gösteriyoruz. Deri poşeti, et poşeti, naylon branda, tuz, şapka, kurban rehberi, veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetler bu yılda vatandaşlarımıza sunacağız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de, Kurban Bayramı süresince satış ve kesim alanlarında vatandaşların, huzurlu bir bayram geçirmeleri için görev başında olacak” dedi.


 

ÜCRETSİZ ULAŞIM


İlkadım kurban satış alanına gitmek ve kurban almak isteyen vatandaşlar için servis kaldırılacak. Konuyla ilgili Başkan Demirtaş, “Gerek temizlik, gerekse ulaşım ağının açık olması son derece önemlidir. Bu sebeple 100. Yıl Bulvarı üzerindeki eski İlkadım Belediyesi hizmet binamızın önünden İlkadım Kurban Pazarı'na ücretsiz ring servisi kaldırılacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-07-05 17:53:12

Geçen sene bu satış yerine akika kurbanı almak için bayramın ikinci günü gitmiştim. O kadar pis bir yer hayatımda görmedim. Okutan ve çöplükten geçerek pazara ulaştık. Pis kullanılmış ve denetim asla yapılmamış gibiydi. Canikteki ordan beterdi. Umarım aynısı olmaz be başkan