banner388

Kravatlı çaycı

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir çay ocağı işletmecisi yıllardır kravat takarak çay dağıtıyor.

Kravatlı çaycı

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir çay ocağı işletmecisi yıllardır kravat takarak çay dağıtıyor.

03 Ağustos 2023 Perşembe 09:47

İlkadım ilçesindeki Bedesten Çarşısı'nda çay ocağı işleten Adem Kahramanoğlu, 20 yıldır kravatsız çay dağıtmıyor. Çay dağıtırken kravatını çıkarmadığını belirten Kahramanoğlu, kravat takmadığı zamanlarda kendisini boş ve kötü hissettiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMA VASİYET ETTİM, TABUTUMA KRAVATIMI KOYACAKLAR"

Yıllardır sürdürdüğü mesleğinde kravat takarak çay dağıttığının altını çizen Adem Kahramanoğlu, işine ve insanlara saygısı olduğunu vurgulayarak, “Mesleğime garson olarak başladım. Ondan sonra işimi bırakıp kendi çay ocağımı açtım. Müşterilerimi ve hizmet etmeyi seviyorum. Onlar da beni tercih edip geliyorlar. 15 yaşından beri kravat takınıyorum. Kravatı çok seviyorum ve takmadığım zaman kendimi rahatsız hissediyorum. Kravat takmayınca kendimi boş hissediyorum. Bir insanın telefonu olmayınca hissettiği gibi kendimi boş hissediyorum. Müşteriler de beni kravatlı görünce seviyorlar. Çay ocaklarında kravatlı ve giyimine dikkat eden çok çaycı yok. İnsanlar da beni böyle beğendiği için 5 yerine 10 müşteri geliyor. Ölene kadar kravat takacağım. Çocuklarıma da vasiyet ettim. Tabutumun üstüne kravatımı koyacaklar” dedi.

Ayrıca çaycı Kahramanoğlu, babadan gelen bu alışkanlığı devam ettirmek istediğini sözlerine eklerken, müşterileri ise Samsun'da kravatla çay servis eden başka çaycı görmediklerini, Kahramanoğlu'nun giyimine dikkat ettiği kadar müşterilerine de nazik davrandığını söylediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2023-08-03 09:52:50

Rek için müşteri çekmek için o da bu yolu bulmuş , ekmek parası ne yapsın , bir şey yapmalıymış müşteri çekmek için aklına o kravat gelmiş.

Avatar
güzel 2023-08-03 10:09:21

güzel kardeşim armalarımız öyle güzel yerlerdeki işyerin şahane, Allah bereketli kazanç versin.

Avatar
BARIŞ 2023-08-03 12:21:01

HELAL OLSUN ADEM ABİMİZE.ÖRNEK BİR ABİMİZ.

Avatar
Memocan 2023-08-03 21:06:33

Saygılar adem abi, garsonluk samanonda yanında çok çalıştık, (reklam için kravat takıyor diyenler, tanımadığınız insan hakkında yorum yapmayın.... Adem abi bildim bileli kravat takar, meslek icabı bagimlik yapmıştır, saygılar adem abi