banner388

KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu işletmeleri destek programına başvuruya davet etti

İmalatçı KOBİ'lere KOBİGEL Destek Programı ile KOSGEB tarafından 2 milyon TL’ye kadar destek verilecek

KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu işletmeleri destek programına başvuruya davet etti

İmalatçı KOBİ'lere KOBİGEL Destek Programı ile KOSGEB tarafından 2 milyon TL’ye kadar destek verilecek

17 Aralık 2022 Cumartesi 11:44
KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu işletmeleri destek programına başvuruya davet etti

KOSGEB, imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak 2019 yılından bu yana proje çağrısına çıktığı “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” başlıklı çağrıların hem kapsamını genişletti hem de destek üst limitlerini arttırdı. Yeni çağrıda imalatçı KOBİ’lerimizin ihtiyaç ve beklentileri analiz edilerek dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme için 2 milyona çıkartıldı. Dijital teknolojiler geliştiren imalatçı KOBİ’ler ile dijital teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler 2 milyon üst limitli bu destekten faydalanabilecek 

Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi. Bu konudaki çağrıya ise verimliliğini ve rekabet üstünlüğünü artırmak isteyen küçük ve orta ölçekli imalatçı işletmeler başvuru yapabilecekler.
Çağrılar kapsamında sağlanan geri ödemesiz destekler personel giderlerini, geri ödemeli destekler ise makine, teçhizat ve hizmet alımı giderlerini kapsamakta. Şartları sağlayan KOBİ’ler, 11 Ocak 2023’e kadar açık olan çağrılara başvurabilecekler.

İmalatçı KOBİ’lerin günümüz koşullarına uyum sağlaması için, dijital dönüşümlerine de önem veren KOSGEB,  işletmelerin rekabetçiliğinin ve verimliliğinin arttırılmasına da önem verdiğini göstererek  “Bu bağlamda KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı’nı yeniden kurguladı. Destek programı kapsamında 2022 yılı proje teklif çağrılarına çıkıldı. Çıkılan çağrıların ilk ayağı; akıllı dijital teknolojileri yerli imkanlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandı. Bu başlıkta imalat sanayinde; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi, Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel Robot Teknolojileri ve Akıllı Sensör Teknolojileri, alanlarında KOBİ’lerin projeleri değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri, Siber Güvenlik, Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri, Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri alanlarındaki projelere de destek verilecek. Teknoloji geliştiren KOBİ’ler, 900 bini geri ödemesiz, 1 milyon 100 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecek. Bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’ler de 400 bini geri ödemesiz, 1 milyon 600 bini geri ödemeli destekten toplam 2 milyon liraya kadar yararlanabilecektir. 

ÇAĞRININ YENİ AYAĞI REKABETÇİLİK VE VERİMLİLİK

Çağrının diğer ayağında imalatçı KOBİ’lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması hedeflendi. Bu çağrı kapsamında makine-teçhizat alımları desteklenecek. İmalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvurabilecekleri çağrıda, makine teçhizatın yanı sıra personel, yazılım ve hizmet alımları giderleri de destek kapsamında olacak. İşletmeler, toplam 1 buçuk milyon TL'ye kadar destekten faydalanabilecek.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2020 ile 2021 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, www.kosgeb.gov.tr adresi üzerinden yeni KOBİGEL çağrılarına başvurabilecekler. Bu çağrı kapsamındaki tüm detaylar ve çağrı metinlerine yine aynı internet sitesi üzerinden ulaşılabilmekte.

Çağrı, 11 Ocak 2023 saat 23:59’a kadar açık kalacak, başvurular Mart 2023’te sonuçlandırılacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.